POČELO CIJEPLJENJE U DNŽ: Cjepivo je prvi primio dr. med. Jakov Ivanišin, a potom i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić

214

Jutros je u OB Dubrovnik započelo cijepljenje protiv koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prvi su na redu bili zdravstveni djelatnici. Cjepivo je prvi primio Jakov Ivanišin dr. med. specijalizant oftalmologije i optometrije, a potom i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Dr. Jakov Ivanišin, naglasio je ravnatelj Bekić, jedan je od rijetkih specijalizanata koji nije prebolio koronavirus.

-Sretan sam što sam primio cjepivo. Prošlo je potpuno bezbolno, bez ikakvih tegoba. Nadam se da je ovo početak kraja epidemije. Odlučio sam se cijepiti kako bi cijela ova priča s koronavirusom što prije završila i da bih mogao nastaviti raditi svoj posao. Svojim bih kolegama apsolutno preporučio da se cijepe –  kazao je dr. Ivanišin.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako se cijepio kao primjer kolegama.

-Ispod 50 zdravstvenih djelatnika prijavilo se za cijepljenje. Želim im poručiti da je cjepivo bezopasno. Ovim putem želim pozvati sve zdravstvene djelatnike i kolege koji se nisu odlučili na cijepljenje da to naprave ovih dana zbog sebe, svog posla, prijatelja, rođaka i ukućana. Za dva dana očekujemo novu isporuku cjepiva kojim će se svi zainteresirani zdravstveni djelatnici, bar u našoj ustanovi, moći i cijepiti. Cijepljenje me nije boljelo ništa više od uobičajenih injekcija. Za sada je sve u redu. Ne očekivam ni da ćemo imati neke reakcije. Cjepivo se mora aplicirati u kontroliranim uvjetima, što je uobičajeni postupak inače kod davanja cjepiva te to mora proteći pod nadzorom liječnika. Cijepljenje treba demistificirati i zato sam se cijepio kako bih poslao poruku svima koji se nisu odlučili na cijepljenje da to i naprave – kazao je ravnatelj Bekić dodavši kako su neke kolege rekli iz zafrkancije da će se cijepiti ako se ravnatelj prvi cijepi, a on je svoje obećanje održao.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić kazao je kako danas počinje novo doba u borbi protiv COVID-19.

-Ovo je prekretnica, stiglo je cjepivo u Hrvatsku. Nažalost, dio naših sugrađana napustio nas je u borbi protiv ove opake bolesti te nije dočekao cjepivo. Nadamo se da će ovo cjepivo donijeti ono što želimo kroz 2021. da bismo u određeno doba godine imali dobru procIjepljenost i da bi bili sigurni da se bolest više neće pandemijski širiti. Za našu županiju dobili smo 175 doza, danas ćemo potrošiti 25 doza u bolnici. Ostatak doza će se raspodijeliti u domove za starije, na Zavod za hitnu medicinu Dubrovnik, Korčula i Metković. Nakon ovoga očekujemo druge pošiljke koje će biti puno izdašnije te će se početi manje-više svi cijepiti. Pozivam sve da se odazovu kad dođe njihov red za cijepljenje jer time ćemo sigurno spasiti jako puno života – kazao je ravnatelj Zavoda Lakić.

U prvoj turi u našoj županiji cijepit će se ukupno 175 osoba, od čega 80 u Dubrovniku. Osim djelatnika Opće bolnice Dubrovnik, prednost imaju i korisnici Domova za starije i nemoćne.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *