POLICIJA O UHIĆENIM TAKSISTIMA: Radili bez radnih dozvola, odvedeni na Općinski sud u Dubrovniku

1325

Sinoć, malo iza 23 sata policija je uhitila državljane BiH nakon dojave o nezakonitom radu i prijevozu putnika. Iz PU Dubrovačko-neretvanske stiglo je službeno priopćenje:

Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik sinoć, nešto iz 23 sata, nakon prethodno zaprimljene dojave, na platou Pile u Dubrovniku zatekli dvoje stranih državljana u nezakonitom radu.

Radi se o državljanima BiH u dobi od 33 i 29 godina koji se bave prijevozom putnika, a za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su počinili prekršaj iz čl. 88 Zakona o strancima, odnosno da mlađi, kao državljanin trećih zemalja, u Republici Hrvatskoj radi bez prethodno pribavljene radne dozvole, a stariji, također kao državljanin treće zemlje, radi na poslovima za koje nije dobio radnu dozvolu.

Osumnjičeni su danas u poslijepodnevnim satima, uz optužne prijedloge odvedeni na Općinski sud u Dubrovniku.

Kriminalističkim istraživanjem će se utvrditi  jesu li u konkretnom slučaju počinjeni i prekršaji iz nadležnosti nekih drugih državnih institucija i u slučaju da se takvi prekršaji utvrde o tome će se, prema već ustaljenoj proceduri, izvijestiti nadležno tijelo kako bi poduzeli mjere iz svog djelokruga rada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *