Poplutalo igralište i staza u novu školu, iz Grada kažu kako će riješiti problem oborinske odvodnje na ovom području

140

U rujnu ove godine nakon 35 godina u Dubrovniku je otvorena nova škola. Radi se naravno o jednom o najvećih projekata ove gradske vlasti- OŠ Montovjerna. Međutim, čitatelji su nam poslali nekoliko fotografija igrališta i staze do ulaza u školu, koji su poplavljeni za vrijeme kiša tijekom listopada. Roditelji kažu kako je više vode nego što je to prije bio slučaj te se s pravom pitaju kakva će biti situacija u narednim zimskim mjesecima.

Poslali smo upit Gradu Dubrovniku, a evo njihovog odgovora:

U sklopu Ugovora  izvođenja radova izgradnje Osnovne škole Montovjerna nisu se izvodili radovi na navedenom dječjem igralištu niti pristupu.

Ugovorom je obuhvaćeno uređenje okoliša OŠ Montovjerna, gdje se radilo uređenje tribina, odnosno napravljene su spreme ispod postojećih tribina, obojane su tribine i postavljena je ograda. Također je uređena i prilazna rampa, međutim ovim uređenjem nije obuhvaćena oborinska odvodnja.

Problem oborinske odvodnje na ovom području riješit će se projektom oborinske odvodnje Montovjerna – Batala (Ulica Iva Vojnovića, preko Marka Marojice, Ulice od Mihajla i ispusta u more na Batali) koji je u završnoj fazi ishodovanja potrebnih dozvola.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *