Povodom Dana svjesnosti o autizmu s Luže pušteni plavi baloni

53

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja, a tim povodom jučer su plave balone s Luže pustili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Njima su se pridružili i zapovjednik JVP „Dubrovački vatrogasci“ te načelnik Stožera Civilne zaštite Stjepko Krilanović i Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Uz skretanje pažnje na sve izazove koje nosi život s autizmom, čelnici Grada i Stožera još su jednom javnosti poslali poruku – Ostanite doma.  

Iako se tradicionalno diljem Hrvatske dan 2. travnja obilježava raznim događanjima i tradicionalnim puštanjem plavih balona na gradskim trgovima, ove godine su zbog posebnih mjera uzorkovanih koronavirusom takve su manifestacije izostale.  -„Kad prođe karantena, sjetite se naše izolacije“, poručili su između ostalog iz Saveza udruga za autizam Hrvatske povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Temeljem rezolucije Glavne skupština Ujedinjenih naroda Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se od 2008. godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *