Poziv na webinar ”Pravni aspekt poslovanja – jučer/ danas/ sutra”

71

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira besplatni webinar na temu „Pravni aspekt poslovanja – jučer/danas/sutra“ u četvrtak, 23. travnja 2020. godine s početkom u 10.00 sati.  Predavanje će održati pravni stručnjak Marko Rašica, dipl.iur.

Epidemija bolesti COVID-19 (SARS-CoV-2) nije samo pitanje virusa, već izazov koji stvara prilike za nove prilagodbe, novi način shvaćanja života, nove oblike ponašanja te nove oblike poslovanja.

No, pravni okvir poslovanja unatoč nekim digitalnim promjenama ostat će u naravi isti.

Često su čuju komentari kako bi bilo dobro da se poduzetnicima pojasni pravni okvir, što i kako moraju ili trebaju raditi, koje akte moraju imati, što je to GDPR, kako izdati račun, kako ga naplatiti, ovrhe, zastare…. Kako u ovo vrijeme pandemije, radi zaštite radnika i sprečavanja širenja zaraze na radnom mjestu regulirati rad kod kuće, rad „na daljinu“, godišnje odmore, neplaćene dopuste, preraspodjelu – kolektivne ugovore, ugovore o radu… plaće radnika. Je li se smije ovrha provesti na novčanoj potpori i brojna druga pitanja koja se otvaraju poduzetnicima.

Ovo vrijeme izolacije može se iskoristiti za stjecanje ili ponavljanje znanja kako bismo, kada zasja sunce, ponovno mogli se suočiti sa svakodnevnim poslovanjem.

Za sudjelovanje na webinaru prijavite se putem:

– poveznice https://forms.gle/asMZQTu6nG1AnfXm9

– maila dcp@dcp.hr,

– ili telefona 020/418-401.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *