Preporuke Stožera CZ Općina Konavle i Župa dubrovačka: Ugostitelji ograničite radno vrijeme i posluživanje na tarace

71

U Općini Župa dubrovačka danas je održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Općine Konavle i Stožera civilne zaštite Općine Župa dubrovačka na temu postupanja i primjena mjera u trenutnoj situaciji epidemije koronavirusa.

Na sastanku su donesene preventivne mjere i preporuke te se mole građani općine Konavle i Župa dubrovačka da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka kao i uputa nadležnih javno-zdravstvenih tijela:

1) Stožeri civilne zaštite Konavle i Župa dubrovačka nastavit će sa zajedničkim djelovanjem za područje obje općine te s provođenjem svih potrebnih aktivnosti sukladno mjerama i naputcima od strane Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

2) Stanovništvo će biti pravovremeno obavještavano o svim mjerama i preporukama u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovanog koronovirusom.

3) Pozivaju se svi građani koji dolaze iz ugroženih zemalja, ali i iz krajeva RH gdje su zabilježeni slučajevi zaraze koronovirusom da se pridržavaju uputa nadležnih epidemiologa, a preventivno i mjera samoizolacije u cilju zaštite ne samo sebe već i svojih obitelji, susjeda, prijatelja i ostalih građana s kojima bi mogli doći u kontakt .

4) Daje se preporuka svim ugostiteljskim objektima na području Općina Konavle i Župe dubrovačke da sukladno svojim mogućnostima rad ograniče isključivo na posluživanje gostiju na vanjskim (otvorenim) taracama te da radno vrijeme ograniče do 18.00 h.

5) Preporuča se otkazivanje svih javnih okupljanja na području ovih općina neovisno o broju sudionika te još jednom apeliramo na sportska i kulturna društva da prekinu sve oblike rada (treninzi, vježbe i slično)

6) Apeliramo na odgovorno ponašanje svih građana te pridržavanje ovih naputaka kao i preporuka na razini države (preporuka o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objava Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora i nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije). Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranicama Općine Župa dubrovačka i Općine Konavle.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *