Profesorica u Lapadskoj školi zaražena koronavirusom

207

Prema informacijama koje su nam javili roditelji djece koja pohađaju Lapadsku školu, jedna od profesorica pozitivna je na COVID 19.

Zanimalo nas je, ukoliko je informacija točna, jesu li djeca u pasivnoj ili aktivnoj samoizolaciji i jesu li uopće?

Ravnateljica Nikolina Soko za naš portal potvrdila je informaciju, a odgovor prenosimo u cijelosti.

“Djelatnica koju spominjete jest u samoizolaciji koju joj je propisala epidemiološka služba, dobro se osjeća i trebala bi se vratiti na nastavu 9.12. 2020.g.

Što se tiče učenika Osnovne škole Lapad od 504 učenika jedan učenik je pozitivan, a dvoje učenika je u samoizolaciji zbog kontakta sa pozitivnim Covid-19 osobama izvan škole i nemamo niti jedan kompletni razred u samoizolaciji.

U našoj školi svi djelatnici uredno nose zaštitne maske, kao i svi učenici od 5. do 8. razreda , a sa posljedicom povećanog broja zaraženih u Republici Hrvatskoj i našoj županiji preventivno ih nose i učenici od 1. do 4. razreda. Nadalje roditelji redovito vode evidenciju o tjelesnoj temperaturi svoje djece te na bilo koju pojavu simptoma preventivno ostavljaju svoju djecu kod kuće na čemu im ovim putem zahvaljujem na odgovornom ponašanju i suradnji.

Svi djelatnici mjere tjelesnu temperaturu po dolasku i po odlasku sa radnog mjesta te provode sve propisane epidemiološke mjere i upute što pridonosi našem dobrom stanju i održavanju u realnoj nastavi.

Nažalost, bolest kojom smo okruženi je nepredvidiva i ne možemo se sakriti, ali možemo svojim odgovornim ponašanjem pomoći da bude što manje zaraženih.” – odgovorila je ravnateljica Soko.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *