Proslava Međunarodnog dana izumitelja

164

Međunarodni dan izumitelja po prvi put će se proslaviti u Centru za mlade Dubrovnik u ponedjeljak, 9. studenog kroz prigodni program u organizaciji UR Instituta i udruga partnera. Pozivaju se svi mladi da prisustvuju ovom zanimljivom besplatnom programu. Međunarodni dan izumitelja slavi se na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr – majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth).

PROGRAM:

19:30 – 20:00 Kratko uvodno predavanje (upoznavanje s pojmom izumiteljstva, predstavljanje prilika za mlade izumitelje u Dubrovniku)

20:00 – 21:30 Projekcija dokumentarnog filma “Bombshell” (2017) o Hedy Lamarr: njeni uspjesi, teškoće i izazovi kao izumiteljice 40tih godina prošlog stoljeća u vrijeme zlatnog doba Hollywooda i II. Svjetskog rata.

21:30 – 22:00 Okrugli stol na temu žena u znanosti, akademske zatvorenosti te intelektualne diskriminacije.

Zbog epidemioloških mjera te ograničenosti broja sudionika potrebno se predbilježiti. 

Predbilježbe putem mail-a :  steam@ur-institute.org

Proslavu uz UR Institut u partnerstvu organiziraju i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *