RUŽA TOMAŠIĆ O JUGOSLAVENSKOJ ZASTAVI U RIJECI: Ne možete prežaliti to što se Hrvatska oslobodila okova titoizma!

59

Hrvatska eurozastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić oglasila se u subotu na svom profilu na Facebooku o postavljanju jugoslavenskih simbola u Rijeci.

“Simboli zločinačkog komunističkog režima na ulicama Rijeke koji vrijeđaju brojne građane nisu nikakva umjetnost nego jasna promocija političkih uvjerenja i ispoljavanje osobne frustracije jedne klike koja ne može prežaliti to što se Hrvatska oslobodila od okova titoizma i jugoslavenskih zabluda. I sve to na račun poreznih obveznika, kao i inače.

Riječka, hrvatska i europska kultura u ovom su projektu svedene na nostalgiju za propalim zločinačkim sustavom i državom koja je bila tamnica naroda. To je poražavajuće zato što taj lijepi hrvatski grad i naša domovina mogu – i u kulturnom i u svakom drugom smislu – ponuditi puno više od provincijskog ljevičarenja i jugonostalgije pojedinaca koji su u bivšem sustavu živjeli kao bubreg u loju pa sad žale za svojim privilegijama.

Komunistički simboli ne smiju nagrđivati javne površine! Ako ih se prikazuje tek kao dio hrvatske povijesti, mjesto im je u muzeju, a ne na gradskim ulicama u slobodnoj demokratskoj Hrvatskoj!”

dnevno.hr

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *