SEDAM NOVIH ZARAŽENIH U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI, JOŠ DVOJE IZLIJEČENIH

54

– Imamo sedam noozaraženih u našoj županiji, ukupno 92, rekao je na današnjoj konferenciji za medije župan Nikola Dobroslavić.

– Prema Zagrebu smo poslali do sada 866 uzoraka, od kojih su 92 pozitivne na koronavirus. Ukupno je hospitalizirana 31 osoba. Dobili smo sve rezultate koji se odnose na privatni Dom za starije i nemoćne u Pločama, uzeto je 18 uzoraka, 12 štićenika i 6 djelatnika i nažalost, svi su pozitivni. Što se tiče dubrovačkog doma, uzeti su brisevi svih korisnika i djelatnika. Pristigli su nalazi djelatnika, njih 12 i svi su negativni. Stigla nam je pošiljka od 55000 maski koje će biti transferirani prema zdravstvenim ustanovama, kazao je zamjenik župana, Joško Cebalo.

U OB Dubrovnik nalazi se 31 osoba pozitivna na infekciju Covid-19, na infektologiji je njih 19, a 4 ih je u Jedinici intezivnog liječenja, ali nitko nije intubiran. Osam ih je u Studentskom domu. Osoba koja je na Križinama i dalje se nalazi u teškom stanju. Pacijent u bolnici Fran Mihaljević dobrog je stanja. Imamo i dvoje izliječenih, radi se o muškarcu rođenom 1962. i ženskoj osobi rođenoj 1946., rekao je dr Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik.

Dr Mato Lakić, ravnatelj ZZJZ rekao je par riječi o novoboljelima: 

– Od sedam novooboljelih, pet je iz Doma za starije i nemoćne u Pločama, jedna osoba iz Slivnog, jedna iz Konavala. 

Na naše novinarsko pitanje kako objašnjava činjenicu kako se gotovo u isto vrijeme virus uvukao u domove za starije i nemoćne diljem Hrvatske, dr Lakić je neodređeno odgovorio:

– Činjenica jest da je počelo sa Splitom, a evo nastavilo se očito i u drugim domovima, pa ćemo vidjeti kakva je situacija.

– Da su sugrađani poslušali upute nacionalnog i ovog stožera, potvrđuju podaci kako je u protekla 24 sata prošao zanemariv broj vozila preko graničnih prijelaza, kazao je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Pavličević.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *