Šesti dan nema novozaraženih u našoj županiji!

106

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji šesti dan nema novozaraženih, a ozdravilo je 11 osoba, pa je ukupna brojka izliječenih 27.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1488 uzoraka. Svi uzorci poslani na analizu u srijedu su negativni, kao i deset uzoraka poslanih na analizu u četvrtak.  

Hospitaliziran je 21 pozitivan pacijent, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, osam ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu, a dvije osobe su u Jedinici intenzivnog liječenja. Treba istaknuti kako je među dvije osobe u JIL-u, jedna osoba povratnik iz KBC-a Split, na respiratoru je, ali nije intubiran. Druga osoba je intubirana i na respiratoru.

Ukupno je 510 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 22 slučaja kršenja samoizolacije. 

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *