STANOVNICI ELAFITA: Zašto su na našim otocima dozvoljeni građevinski radovi, želi li Cebalo imati na duši živote naših bližnjih?

97

Molbu za pomoć koje potpisuju stanovnici Koločepa, Lopuda i Šipana prenosimo u cijelosti:

Državni stožer civilne zaštite donio je odluku o tome da na hrvatske otoke mogu dolaziti samo oni ljudi koji imaju prebivalište na pojedinom otoku, međutim nije zabranio građevinske radove u Hrvatskoj.

Time dolazimo do pitanja o izvođenju građevinskih radova na otocima jer navedene odluke u ovom slučaju dolaze u kontradikciju. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da će biti dozvoljen dolazak građevinara na naša tri otoka. To je dovelo do reakcije mještana prema ministarstvu i uspjeli smo ishodovati to da Državni stožer zabrani izvođenje građevinskih radova na otocima. Na jučerašnjoj konferenciji za medije Županijskog stožera mogli smo čuti da će se zabraniti građevinski radovi na otocima u našoj županiji.

Načelnik stožera, gospodin Cebalo je na naknadno pitanje novinara o tome potvrdio da će to biti zabranjeno. Danas je na otok Koločep došla informacija iz provjerenog izvora da je Županijski stožer na čelu s gospodinom Cebalom dozvolio ono što je jučer javno rekao da će biti zabranjeno. Stoga se mi mještani otoka pitamo što je to što je gospodina Cebala nagnalo na promjenu odluke unutar 24 sata?

Jesu li to utjecajni vlasnici hotela ili građevinskih firma? Prije nekoliko dana je upravo on rekao da ostanemo doma ako ne želimo biti potencijalni ubojice naših bližnjih. Nas zanima želi li on imati na duši živote onih koji bi se mogli potencijalno zaraziti od građevinara koji će svaki dan na otoke putovati iz Dubrovnika. Na otoku Koločepu konkretno se radi o sanaciji sustava otpadnih voda hotela u Donjem Čelu i građevinskim radovima u hotelu u Gornjem Čelu. Je li te radove prijeko potrebno izvoditi u trenutku kada se borimo s najjačim udarom epidemije i time ugroziti stanovništvo otoka čiji je prosjek godina daleko iznad 50. Također zanima nas zašto naš županijski stožer donosi odluke suprotinim onima državnog stožera? Obzirom na postojeće stanje jedino nam preostaje obraćanje medijima koji nas jedino mogu spasiti od ovoga. Za pretpostaviti je da će se građevinari već ujutro uputiti brodom u 10 sati iz Dubrovnika stoga vas molimo za hitnu pomoć.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *