STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Nalazi nisu stigli, zbog situacije u Zagrebu, ali očekujemo kako će određeni broj pacijenata biti pozitivan

113

– Nemamo danas informaciju jesu li nalazi pozitivni ili negativni jer nismo dobili nalaze iz Zagreba, zbog potresa koji je jutros pogodio glavni grad, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare župan Nikola Dobroslavić.

Javnosti se obratio i zamjenik župana Joško Cebalo: Poslali smo 35 uzoraka jučer, ukupno dosada 102, ali eto danas nemamo podataka, osim ovih već 14 potvrđenih osoba. Trenutno su 423 osobe u samoizolaciji, nema više kršenja rješenja o samoizolaciji, što je pohvalno.

Mato Lakić, ravnatelj ZZJZ : Radimo svom silinom, zahvaljujem svim kolegama. Obradili smo 119 kontakata jučer, od kojih je 115 u samoizolaciji. Radimo svaki dan, bez obzira na vikende, nedjelje, pomozite nam, jer ukoliko se ne budemo pridržavali mjera prevencije, doći će do velike katastrofe. Bit ćemo u velikom problemu.

Pacijenti koji se nalaze u dubrovačkoj bolnici i zaraženi su koronavirusom zasada su dobro, imaju blagu kliničku sliku i nemaju potrebe za respiratorima, kazano je na današnjoj konferenciji.

Na novinarsko pitanje o gradilištima, odgovorio je Joško Cebalo: Prema odgovoru Nacionalnog stožera, građevinski radovi su dozvoljeni. 

Albanac koji je bio zaražen koronavirusom, poslan je u matičnu zemlju. 

– U dogovoru s Republikom Albanijom, organizirali smo prijevoz sukladno uputama, Albanac je upućen nazad, samo je transferiran preko našeg područja, rekao je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske županije, Ivan Pavličević.

ZL Dubrovnik je zatvorena, pregrupirali smo se, dodao je načelnik Pavličević. Kontroliramo veća grupiranja građana. imamo i pomorsku policiju, koja će se pregrupirati u ophodnju. Na području županije imali smo šest dojava građana o okupljanjima mladih na igralištima. Nemamo prijava o kršenju zabrane rada ugostiteljskih objektata. Tranzit kroz Neum, bez zaustavljanja, za građane RH.

Građani se žale na nedostatak maski i rukavica kojih nema nigdje za kupiti. 

– Građani se moraju obratiti ili liječnicima primarne zaštite ili stožeru civilne zaštite. Bolnica nije u mogućnosti davati opremu za zaštitu, kazao je dr Mario Wokaunn.

Hotel Sumratin je u pripremi, kao i Studentski centar kao dodatna lokacija za one koji ne mogu biti u samoizolaciji kod kuće. Imamo i drugih ponuda za rad u OB Dubrovnik, niz građevinskih tvrtki koje su se isto stavile na raspolaganje, dodao je Cebalo.

Nalazi se očekuju tijekom dana, o čemu će se pravodobno izvijestiti javnost. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *