STOŽER CZ DNŽ: Pet je novih slučajeva zareze koronavirusom

109

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga tri slučaja brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Dubrovnika, jednoj osobi iz Metkovića i jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja.

Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i tri osobe ženskog spola, a za četiri osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 86 osoba: 40 iz Konavala, 24 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Orebića i Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 29 334 uzorka.

U samoizolaciji je 1812 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 108 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *