SUGRAĐANI, MOLIMO VAS ZA POMOĆ! Brinemo za 250 maca i više ne možemo sami!

317

U cijelosti objavljujemo priopćenje koje smo dobili na naš redakcijski mail, a potpisuju ga ljubitelji životinja:

Dragi sugrađani,
Potrebna nam je pomoć da bismo nastavili sa volonterskim radom koji obuhvaća hranjenje uličnih i odbačenih, napuštenih mačaka, brigu o mačićima te brigu o bolesnim jedinkamana na dva najveća gradska hranilišta mačaka i nekoliko manjih, ukupnog broja negdje oko 250 maca.
Sva ta hranilišta financiraju se dugi niz godina isključivo osobnim sredstvima nekoliko osoba.
Na žalost, ionako tešku situaciju pogoršala je corona epidemija jer ne rade hoteli, restorani slabo, a neka hranilišta su ostala bez ljudi koji su skrbili o njima jer su ostali bez prihoda.

Više ne možemo količinom niti kvalitetom hrane zadovoljiti niti minimalne potrebe tih životinja. Ako tome pribrojimo troškove terapija, specijalne hrane za bolesne mace, hrane za mačiće, mlijeka za mačiće, goriva itd. , troškovi su jako, jako veliki. Za nas više nemogući.
Napominjem da nemamo ničiju pomoć. Jedino su sterilizacije plaćene.

Na žalost, ponovno, naši sugrađani ne prestaju donositi nove odrasle mace, nove mačiće tako da bavljenje time jednostavno nema kraja.
Zbog toga nam treba dugoročna i permanentna pomoć u suhoj hrani kao i u konzervama. Sve je dobrodošlo.

Da biste dobili nekakav uvid, otprilike se samo suhe hrane troši oko 700kg na mjesec.
Ukoliko nam želite pomoći, možete to učiniti donacijom u hrani i to na dva načina:

Jedan je internetska narudžba na adresu gđe Maje Dragojević ( na kraju ćemo vam napisati sve potrebne podatke kao i internetske stranice ma kojima se može naći najpovoljnija hrana), ili da sami kupite gdje i kako želite te ostavite u dvije veterinarske ambulante- ambulanti Bobanović (ulica Kneza Domagoja 4) ili ambulanti Fauna (Rožat 32). Isto tako možete hranu kupiti i ostaviti u pet shopu “Scooby doo” (ul. Andrije Hebranga 53) gdje ćete ostvariti i popust od 15% na hranu koju donirate.
Ako biste radije donirali novac za hranu, u ambulanti Bobanović i ambulanti Fauna- Rožat nalaze se kutijice u koje možete ostaviti svoj prilog.
Na kraju ono što treba uvijek i u svakoj prigodi naglasiti: kastrirajte svoje životinje da smanjimo broj uličnih napuštenih, odbačenih maca.
Hvala svima od srca!

Podaci za inernetsku narudžbu:

MAJA DRAGOJEVIĆ
FRANA SUPILA 49
0958756523

LINKOVI ZA INT. NARUDŽBU:

https://www.mall.hr

https://www.pet-centar.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *