TABAK: Dosad smo naplatili pet milijuna kuna potraživanja od agencija, a prethodno vodstvo Sanitata niti kunu!

74

Na danas održanoj konferenciji za novinare na temu Zaustavljanje autobusa na Pilama – naplata i sudske presude direktor Sanitata, Tomislav Tabak izložio je kako je za njegovog mandata dosad naplaćeno pet milijuna potraživanja od turističkih agencija, dok prethodna uprava ove tvrtke nije naplatila ništa, osvrnuši se na, kako kaže, lažne i nebulozne izjave koje plasirao HNS.

“Od kad ja vodim Sanitat dobiveno je 20 sporova, a u postupku je još njih 31 i njih ne mogu komentirati.” istaknuo je Tabak.

Ukupna utržena glavnica je 10, 6 milijuna kuna. Sanitat je uprihodovao od navedenih dobijenih sporova 5,4 milijuna kuna. Vidi se to točno i po predmetima. Pet Atlasovih tužbenih zahtjeva je pod nagodbom Agrokora te su u postupku. Imamo dvije tužbe Travel Europe koje je Sanitat naplatio 447 tisuća kuna, međutim oni tuže nas radi stjecaja bez osnove.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je da je cijeli slučaj naplate autobusa podijeljen na dva dijela, prije i nakon 2015 godine.

“Do 2015. sve postupke je vodio Sanitat, a od 2015. Grad Dubrovnik. Zaduženje same glavnice bilo je 11 milijuna, dok je uspješnost u naplati bila 5 milijuna kuna 2015. Zatim je zaduženje glavnice bilo 17 milijuna, a uspješnost u naplati 10 milijuna 2016., a zatim je došla prijelomna 2017. godina, kažem prijelomna jer sam tad ja preuzeo odgovornost za upravljanje gradom. U tom trenutku zadužena glavnica bila je 16.5 milijuna, dok je naplaćeno 14.8 milijuna, a 2018. zadužena je glavnica bila 17.6 milijuna, a uspješnost u naplati 16. 7 milijuna, a u 2019., je zaduženje bilo manje nego uspješnost naplate. To znači da smo uspjeli naplatiti dugove iz prethodnih razloga – istakao je gradonačelnik, prikazavši grafikon uspješnosti naplate njega i Andra Vlahušića.

Čitavu press konferenciju možete pogledati OVDJE

 

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *