Turistička zajednica Općine Orebić kreće sa integralnim upravljanjem kvalitete u turizmu

151

Turistička zajednica Općine Orebić potpisala je ugovor sa Feel IQM d.o.o. i započela integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji. Koncept IQM Destination provode autorice projekta Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli, sa kolegom Perom Matićem. Integralno upravljanje kvalitetom primjenjivo je za sve segmente turizma (sve prijavljene smještajne kapacitete, atrakcije, tur. agencije, ugostiteljske objekte, lokalne proizvođače, i sl.).

Feel IQM koncept integralnog upravljanja IQM Destination odobren je od UNWTO (Svjetske turističke federacije) i tvrtka Feel IQM primljena je kao pridružena članica UNWTO.  Projekt IQM destination dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

U Orebiću je trenutno objavljen javni poziv za sve dionike u turizmu da se uključe u projekt IQM Destination OREBIĆ, a nakon raspisanog poziva i prijava dionika/IQM Destination partnera kreće se sa koordinacijama, individualnim i grupnim edukacijama.

Istodobno odvijati će se online auditi, individualna savjetovanja i marketing analize za 30 prijavljenih dionika koji se uključe u IQM Destination OREBIĆ. Nakon mogućnosti dolaska auditi se odvijaju osobno. Za grupna savjetovanja broj prijavljenih dionika je neograničen i svi su dobrodošli.

Usvajati će se Knjige standarda za destinaciju Orebić, sa naglaskom na kvalitetu, implementaciju lokalnih proizvoda i tradicije u turizam, umrežavanjem i destinacijskom sinergijom, održivim razvojem i odgovornim turizmom.

Mjeriti će se kvaliteta odgovornog turizma online anketama za stanovnike, te početno mjerenje kvalitete za sve prijavljene dionike u turizmu Orebića. Svi dionici / partneri IQM Destination postavljanjem na web stranicu www.iqmpass.com postaju dio Destination Loyalty Programa.

Na koordinacijama će se slijedećih mjeseci obrađivati razne teme kao što su:  destinacijski management, razvoj turističkih proizvoda, izazovi u privatnom smještaju, upravljanje cijenama u doba krize, digitalni marketing – prilike i izazovi u turizmu koji dolazi, koordinacije se svim dionicima IQM Destination u turizmu općine Orebić.

Pozivaju se svi dionici u turizmu Orebića da se uključe i budu dio integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *