U Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu pojavio se korona virus

53

Podsjetimo, u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, pojavio se korona virus. Deset štićenika je pozitvno, a 16 ima temperaturu. Testirat će se svih 50 štićenika s kata i 20 djelatnika, koliko ih ima po katu. Dom ima prizemlje i 4 kata, a sve skupa je u domu smješteno 318 umirovljenika.

Posjete su zabranjene od kraja veljače, ali korisnici Doma su mogli izaći u dvorište prošetati. Pojavile su se razne priče kako je došlo do proboja korone u Dom, tvrde da je i jedna korisnica bila nedavno na hitnoj, ali Vili Beroš ne želi špekulirati te kaže da će se sve činjenice tek utvrditi.

– Ovo je šok, nekoliko ljudi je imalo temperaturu i test je pokazao da je njih 10-ak zaraženo. Epidemiolozi su odlučili da se njih 50 prebaci na Križine. U zgradi imamo preko 300 korisnika – rekao je Ivan Škaričić, ravnatelj Doma. Ravnatelj je rekao kako ne zna kako je ušla zaraza u Dom i da su prije desetak dana neki korisnici dobili blago povišenu temperaturu, ali da su bili pod liječničkim nadzorom jer drugih simptoma nije bilo. 

– No, kako su neki počeli kašljati, onda smo posumnjali na korona virus i testirali ih. Svi korisnici se dobro drže i dobrog su općeg stanja – rekao je za 24sata.hr

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *