U DUBROVNIKU ZAPOSLEN SIN POGINULOG BORCA REPUBLIKE SRPSKE I KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA TREBINJA

1007

Znamo kako u Dubrovniku nedostaje medicinskog kadra. Nedostaje ginekologa, pedijatara, logopeda, liječnika, medicinskih sestara. Kad ste bolesni ili kad je bolestan netko vaš, nije vam bitno odakle je liječnik, kako se zove niti mu se broje krvna zrnca. Bitno je da je stručan, profesionalan i po mogućnosti empatičan. 

Međutim, u više navrata smo primili mailove kako se u pojedinim gradskim tvrtkama i ustanovama pod županijom zapošljavaju neki ljudi pored djece hrvatskih branitelja. S druge strane, Zavod za hitnu medicinu DNŽ zaposlio je 18. ožujka ove godine liječnika koji se prošle godine kandidirao za gradonačelnika Trebinja.

Nije ni to neka velika stvar niti bi to ikome previše smetalo da taj liječnik nije sin poginulog borca Republike Srpske.

Da ni danas Trebinje i okolica ne misle kako su bili agresori, dokazuju i svečane akademije u čast njihovih boraca, pa tako Trebinje Live prenosi kako predsjednik “Naslijeđa” kaže kako se Vojska Republike Srpske (VRS) hrabro i časno borila po uzoru na vjekovnu slobodarsku tradiciju srpskog naroda.  – “Vojevala je mnoge bitke i na kraju se izborila za Republiku Srpsku, našu otadžbinu. Plaćena je užasna cijena, ali su je borci Vojske i MUP-a RS platili kao hrabri i ponosni, boreći se za svoju zemlju, porodicu i njihovu slobodu.”, kazao je na prošlogodišnjoj svečanoj akademiji Saša Pešikan. Na akademiji se istaknulo kako je VRS imala oko 23 00 poginulih boraca. Predsjednik Veterana III odreda specijalne brigade policije Dejan Bodiroga tom je prilikom kazao kako je razočaran jer se ni poslije toliko godina ne zna tko su bili heroji Vlaštice, Huma, Vukovića, gdje su “slomili zube” armiji regularne hrvatske vojske. Znamo kako su pripadnici 163. brigade HV bili na tim položajima i borili se se protiv neprijateljske vojske.

Pitanje koje nam se nameće jest: Može li sin poginulog srpskog vojnika liječiti nekog od naših branitelja ili može promisliti kako mu je upravo taj branitelj možda na nekim od položaja u dubrovačkom zaleđu ubio oca?

Isto tako, osim činjenice kako je sin poginulog borca, u svojoj kandidaturi trebinjski liječnik je isticao kako treba ljude zadržati u Trebinju i ne odlaziti u Dubrovnik na daljnji rad. Međutim, kako su ga nakon izbora degradirali, isparao je pred medijima svoju diplomu i nakon par mjeseci uradio ono što je drugima preporučavao da ne učine. 

Zanimalo nas je mišljenje župana Nikole Dobroslavića na ovu temu, međutim iz županije su prebacili lopticu na Zavod za hitnu medicinu. Doznali smo kako je liječnik dr Saša Borjan zaposlen preko kvote za strance, a ugovor je potpisan na određeno vrijeme. Ostali smo uskraćeni za županov stav, što je šteta jer znamo kako je na svom Facebook profilu prozivao primjerice Ivana Penavu, koji je zbog nesuglasica u stranci izašao iz HDZ-a između ostalog i zbog nerješavanja zločina nad braniteljima i civilima u Vukovaru. Penava je tvrdio kako HDZ kaže kako treba ostaviti to iza sebe i zaboraviti kao da se nije ni dogodilo. Dobroslavić je stao uz stranku, ali ne i uz Ivana Penavu. Smeta Penava, a ne smeta sin poginulog borca Vojske Republike Srpske koji se borio na našem području i pucao na naše branitelje? Vjerodostojno, zar ne?

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *