U HOTELU RIXOS DUBROVNIK IMA NEMALI BROJ NEPRIJAVLJENIH RADNIKA IZ TURSKE?

143

Primamo više dojava naših sugrađana o gradilištima i radnicima u Dubrovniku. Kako doznajemo, gradilišta nisu zatvorena, što ne znači da se neće uvesti nove mjere. Primili smo i dojavu kako se u Hotelu Rixos Dubrovnik rade unutarnji radovi. Neki od zaposlenika hotela javljaju nam kako im nisu osigurane zaštitne maske ni rukavice, a nema ni sredstava za dezinfikaciju ruku.

– Osim toga, u hotelu se nalaze neprijavljeni radnici iz Turske i nije ih mali broj! Kad je došla policija, posakrivali su se po sobama., tvrdi jedan zaposlenik ovog dubrovačkog hotela, koji je želio ostati anoniman.

Poslali smo upit PU Dubrovačko-neretvanskoj, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti: 

Možemo potvrditi da je ova Policijska uprava zaprimila dojavu o djelatniku jednog turističkog objekta na području Dubrovnika koji pokazuje znakove zaraženosti virusom COVID 19, kao i dojavu o nezakonitom radu stranih državljana u istom tom objektu. Provjerom navoda iz prijave, utvrđeno je da je prijavljeni djelatnik, inače državljanin Turske, osobno zatražio liječničku pomoć zbog sumnje na zarazu virusom COVID 19, ali je pregledom epidemiologa takva dijagnoza isključena o čemu postoji i potvrda. Radi se o stranom državljaninu koji ima uredno prijavljen privremeni boravak u RH, kao i potrebnu dozvolu za rad. Prilikom spomenute provjere policija je zatrazila uvid u popis svih stranih uposlenika navedenog objekta, a koji popis će se, kao i terenska provjera, u smislu zakonitosti boravka i rada, provjeriti u objektivno razumnom roku uzimajući u obzir angažman policije zbog novonastale situacije s pandemijom virusa COVID 19. Prilikom spomenute provjere policija je rukovoditelje objekte upoznala s obvezom provođenja mjera prevencije i zaštite od virusa COVID 19.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *