U proteklom tjednu na području PU dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća

54

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 504 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 273 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 88 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 8 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 5 osobe je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Cavtatu

Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je u popodnevnim satima 2. svibnja, 49-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom kontrole prometa u Cavtatu.

Vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava te je zbog počinjenog prometnog prekršaja sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5 tisuća kuna. 

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 19-godišnjaku koji je u petak, 1. svibnja, zaustavljen tijekom prometne kontrole u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj. 

Tijekom kontrole prometa utvrđeno je da upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje zbog čega je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna.  

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *