NEODGOVORNI POJEDINCI GLOMAZNI OTPAD OSTAVLJAJU DILJEM ŽUPE DUBROVAČKE

144

Na naš redakcijski e-mail zaprimili smo pritužbe i fotografije stanovika Župe dubrovačke, a koje se odnose na glomazni otpad u Kuparima i blizu Josipovca. 

Odgovor smo potražili kod pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka prof.Jure Marića,  a isti prenosimo u cijelosti:

– Što se tiče fotografije u naselju Čelopeci (blizu Josipovca) odlagalište je već očišćeno i uređeno, kao i još nekoliko lokacija na području Općine Župa dubrovačka. Komunalni otpad s postojećih odlagališta komunalnog otpada odvozi tvrtka Čistoća Dubrovnik ali odlagališta komunalnog otpada nisu namijenjena odlaganju glomaznog otpada. Nažalost, unatoč obavijestima i zamolbama, zbog neodgovornih građana, naše Komunalno društvo gotovo svakodnevno čisti nepropisno odbačeni glomazni otpad s odlagališta komunalnog otpada. Situacija se znatno poboljšala postupnim uvođenjem video nadzora ali nažalost još uvijek ima lokacija koje su bez video nadzora i koje služe neodgovornim pojedincima za odlaganje glomaznog otpada. Za ovakav način ponašanja nema opravdanja jer je sustav zbrinjavanja glomaznag otpada reguliran na način da se isti odlaže na za to određene lokacije dva dana u mjesecu nakon čega se zbrinjava u suradnji s tvrtkom Čistoća Dubrovnik. Osim toga, stanovnicima Općine Župa dubrovačka omogućeno je besplatno korištenje reciklažnih dvorišta koja su u sustavu tvrtke Čistoća Dubrovnik (Pod dubom, Mokošica). Odvoz elektroničkih uređaja (svih vrsta kućanskih aparata i ostalih uređaja) također je besplatan i to jednostavnim pozivom (kontakt broj: 091 68118 412) ovlaštenom sakupljaču (tvrtka Tehnomobil) nakon čega se dogovara dolazak na kućnu adresu i preuzimanje uređaja.

Lokacija u Kuparima je u vlasništvu RH i a pod koncesijskim je odobrenjem novog investitora. S Ministarstvo državne imovine i predstavnicima investitora u tijeku je dogovor oko rokova izvođenja projekta, a samim time i kompletnog čišćenja i uređenja zone. 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *