Unatoč povoljnoj prometnoj statistici policija nastavlja svoj preventivni rad

163

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom ove godine bilježi značajno poboljšanje prometne statistike. Broj prometnih nesreća pao je za gotovo 40%, broj teško ozlijeđenih osoba smanjen je za 47%, dok je broj smrtno stradalih osoba smanjen za 55%.

Cilj policije je u još boljoj mjeri povećati razinu sigurnosti cestovnog prometa i time stradavanja sudionika u prometu svesti na najmanju moguću mjeru. 

Stoga će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana od 8 do 16 sati, na svim prometnicama u našoj Županiji provesti operativno-preventivna akcija pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“.
U okviru akcije policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji nerijetko dovode do najtežih stradavanja u prometu, a to su prije svega prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ne poštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, ne korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.

Akciji se na području Dubrovnika pridružio i poznati dubrovački glumac Branimir Vidić – Flika koji će sutra u 11 sati na području Lapada (pošta Lapad), zajedno s načelnikom Policijske uprave Ivanom Pavličevićem, vozačima koji u sklopu prometne kontrole ne budu zatečeni u prometnom prekršaju uručit prigodni poklon.  

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *