Valentin Dujmović:“Idem u Zagreb biti predstavnik građana Dubrovnika”

159

Građani zaslužuju zastupnika koji će raditi za njih, a jug Hrvatske predugo pati od toga da u Sabor šalje zastupnike koji ovdje ne žive, nemaju veze s našim krajem niti ih je briga za građane iz Dubrovačko-neretvanske županije koje bi trebali zastupati. Želim da svaki stanovnik na ovom području ima dostupnu pitku vodu i odvodnju, to cilj mog rada!

U dubrovačkoj politici Valentin Dumović dobro je poznat kao kandidat za gradonačelnika koji je na prošlim lokalnim izborima 2017. godine iznenadio mnoge i ušao u drugi krug. Time je pokazao da se upornost i rad itekako isplate, jer su građani očito prepoznali volju i trud ovog predstavnika mlade generacije političara. Iza njega je veliko iskustvo u radu u komunalnim tvrtkama, kao direktor Vodovoda Dubrovnik pokrenuo je projekt pročistača pitke vode za koji skromno napominje da ga je uprava koja je došla nakon njega dovršila, a nakon toga je inicirao niz projekata s ciljem izgradnje sustava odvodnje i vodoopskrbe na području Dubrovačko-neretvanske županije.

“Odlučio sam se kandidirati samo s jednim ciljem, a to je da budem dubrovački čovjek u Zagrebu, da se gore izborim za nove, životno važne projekte i njihovo financiranje. Želim donijeti projekti na jug Hrvatske koji se već godinama bori s istim problemima, a njih u Zagrebu, očito je, već godinama niti žele niti hoće razumjeti i riješiti. Baš zato me nimalo ne zanimaju svađe s drugim političarima, pusta politiziranja i obećanja, ne želim skretati ni lijevo ni desno, nego želim gurati naprijed i vjerujem da ću u tome dobiti podršku svih građana kojima je dosta podjela i koji žele dati svoj glas za konkretna rješenja.”, kaže Dujmović. Ipak, itekako ga ljute zastrašujuće poruke koje neki kandidati vrlo otvoreno u vrijeme kampanje šalju ženama. „Bio sam siguran da smo te teme zaključili i da u 21. stoljeću živimo u vremenu kada prihvaćamo i razumijemo da su ljudska prava i slobode tema koja nije i ne smije biti upitna ni za koju skupinu građana. Žene našem društvu daju posebnu vrijednost, neovisno o tome govorimo li o poslu, politici, obitelji, i njihova uloga mora biti i jest vrednovana i potpuno ravnopravna. Nažalost, očito i dalje postoje oni koji to ne razumiju i svoje prave stavove kriju iza umivenih i zabavljačkih lica. Strašno je i žalosno da u kampanji na hrvatskoj političkoj sceni svjedočimo porukama kandidata očito opasnih namjera koji u totalitarnom tonu prijete ženama ugrožavanjem njihovih davno stečenih prava. Tako nešto je neprihvatljivo i zaslužuje svaku osudu, što su vrlo konkretno pokazale i brojne žene.,“ ističe Dujmović.   

Inače, Valentin Dujmović je jedini dubrovački nositelj liste kod većih stranaka u X. izbornoj jedinici. Ostali su se uglavnom odlučili za kandidate iz drugih dijelova izborne jedinice, pa čak i one koji u ovoj izbornoj jedinici – niti ne žive. “Jug Hrvatske predugo pati od toga da u Sabor šalje zastupnike koji ovdje ne žive, nemaju veze s našim krajem niti ih je briga za građane iz Dubrovačko-neretvanske županije koje bi trebali zastupati. U cijeloj toj podjeli fotelja, zaboravlja se na interese građana Dubrovačko-neretvanske županije i to što bi zapravo trebao biti posao saborskog zastupnika koji će ih predstavljati. ”, kaže Dujmović. 

Iako se X. izborna jedinica prostire od Splita do krajnjeg juga naše domovine, ima neke zajedničke probleme, poput opskrbe pitkom vodom i kvalitetnog rješavanja odvodnje, što je ključno za život građana i daljnji razvoj. „Na kraju mog saborskog mandata, ako se ispuni obećanje da će svaki stanovnik na ovom području imati dostupnu pitku vodu i odvodnju, smatrat ću da sam uspio”, poručuje Dujmović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *