Već treći dan nemamo novooboljelih!

69

– U našoj županiji nema novozaraženih, sa zadovoljstvom je rekao župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić na današnjoj konferenciji za medije.

Svi poslani uzorci su negativni i dalje imamo sto oboljelih od infekcije Covid-19.

Javnosti se obratio i Joško Cebalo, županov zamjenik i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite:

– Ukupno smo prema Zagrebu uputili 1108 briseva od kojihje 100 kako znamo, pozitivnih nalaza. Svi uzorci koji su poslani jučer bili su negativni. Hospitalizirane su 32 osobe, 22 u OB Dubrovnik i 10 u zgradi Studentskog doma. Iz karantene je izašla osoba koja je bila tamo smještena, tako da od danas nemamo osoba smještenih u karantenskom smještaju. Imamo tri nove izliječene osobe, pa tako na našem području danas imamo 13 izliječenh od koronavirusa. Želio bih se osvrnuti na prehranu vanjskih korisnika domova za starije, radi se o pedesetak obroka dnevno i želio bih se zahvaliti onima koji su se priključili nakon što smo to morali ukinuti zbog pojave korone u domovima. Zahvaljujem se zakladi Blaga djela, koja pomaže uvijek našim sugrađanima,  a i sada u ovoj kriznoj situaciji. 

– Dvije osobe koje se nalaze u Jedinici intezivnog liječenja su na respiratoru, nisu intubirane. Dosada je u OB Dubrovnik bilo četiri preminula pacijenta, osoba u Križinama nepromijenjenog je stanja. Što se tiče korisnika domova za starije, imamo hospitaliziranih pet osoba iz dubrovačkog doma i jedanaest iz Ploča. Sa zadovoljstvom moramo reći kako imamo još dva izliječena pacijenta, bit će uskoro otpušteni. Nijedan djelatnik bolnice više nije u samoizolaciji, tako da smo sada u punom sustavu. Hvala svima koji su nam dodijelili donacije, bilo da se radi o financijskoj donaciji, potrošnom materijalu ili nekoj usluzi. Kako smo uvijek transparentni, kazat ćemo kako se radi o tri milijuna kuna i milijun i pol kuna u različitoj opremi i sredstvima, kazao je dr Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik.

– Na sreću, treći dan nemamo novooboljelih, što pokazuje da je smjer kojim idemo dobar. Ipak se ne smijemo opustiti jer je ova bolest vrlo nepredvidiva. Trebamo i dalje provoditi mjere koje su na snazi, rekao je dr Mato Lakić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Na kraju se javnosti obratio i načelnik PU Dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević:

– Prema našim evidencijama u samoizolaciji nalazi se 513 osoba. I dalje imamo 18 kršenja mjere samoizolacije od 17 osoba. Kako je pred nama lijep vikend, očekujemo kako će ljudi izaći u prirodu, apeliramo da se držite razmaka i socijalnog distanciranja.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *