Velika priznanja za dubrovačku bolnicu i Dom zdravlja Metković

80

Sukladno kriterijima globalne inicijative za promicanje i podršku dojenja “Baby – Friendly Hospital Initiative” koju su pokrenuli Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF 1991. god. Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku obnovili naziv ”Rodilište – prijatelj djece” za rodilište OB Dubrovnik i rodilište Doma zdravlja Metković, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu, poticanju dojenja i kvalitetnoga ranog odnosa između roditelja i djece.

Također, treba istaknuti i kako je Opća bolnica Dubrovnik dobila Potvrdu za uspostavu obaveznog sustava kvalitete uz 96% ispunjenih standarda odnosno ostvarenih 402 od 440 mogućih bodova Ministarstva zdravstva.

Potvrdu su u ime OB Dubrovnik preuzeli pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Stjepan Đuričić te voditelj Odjela za kvalitetu, edukaciju, suzbijanje bolničkih infekcija i vanjske pacijente Niko Car.

Postignuti rezultat prikupljen vanjskom procjenom predstavljen je predstavnicima Svjetske banke u rujnu, a rezultat je službeno prihvaćen od strane te institucije koncem listopada pri čemu je Opća bolnica Dubrovnik u potpunosti uspostavila sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite.

Takav sustav predstavlja međukorak prema akreditaciji bolnice i stalnom unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite prema novom Pravilniku o akreditacijskim standardima kvalitete za bolničke zdravstvene ustanove.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *