VIDEO// Jeste vidjeli ovaj promotivni spot? Mlada dubrovačka političarka progovorila o gorućem problemu

171

Tema povezivanja juga i ostatka Hrvatske stalno je prisutna, a kriza uzrokovana koronavirusom do kraja je razgolila mit o održivosti Dubrovnika kao aviodestinacije.

Upravo je to tema promotivnog spota dubrovačke gradske vijećnice i kandidatkinje za Sabor na listi HNS-a, Marine Vučković Matić. Ovaj spot nam je privukao pažnju jer je ipak nešto drugačiji od ostalih i lako prenosi poruku s kojom se svi možemo poistovjetiti.

„Ideja iza ovog promotivnog spota je bila ukazati na problem izolacije kojeg danas posebice osjećamo na cijelom području od Dola do Prevlake. Covid-19 je uništio prvi dio sezone, i mislim da ćemo svi biti još i sretni ukoliko se drugi dio uspije barem djelomično spasiti“ – objasnila nam je Vučković Matić.

Dodala je da ih je na izradu ovog videa ponukala činjenica da nitko u kampanji ne govori kako će spriječiti da Dubrovnik i okolica ponovno budu ovako pogođeni.

„Iako i na to pitanje postoji više odgovora, onaj za kojeg smo mi smatrali da je najvažnije prenijeti je upravo cestovno povezivanje. Kako sam i u spotu podsjetila, upravo je HNS u vladi od 2001. do 2005. pokrenuo projekt izrade autocesta diljem države, ali nažalost po nas, taj projekt potom je dovršen samo do Ploča. I godinama već tamo stoji završetak autoceste. A što bi danas bilo da smo je doveli do Dubrovnika? Što bi bilo da imamo brzu cestu do zračne luke? Stručnjaci se slažu da bi u tom slučaju turistima bili znatno dostupniji“ – rekla je ova kandidatkinja za Sabor koja u videu poziva građane da je podrže zaokruživanjem broja 7 na listi 10.

„Imali smo i proteklih godina zastupnike iz naše županije u Saboru, pa čak i iz samog Dubrovnika, ali o ovom problemu govorilo se tek paušalno. Ne samo o ovom problemu, nego i o mnoštvu drugih, pa su se čak i dizale ruke za podizanje PDV-a u ugostiteljstvu, kao i druge za jug Hrvatske štetne odluke. Upravo je to razlog zbog kojeg sam odlučila prihvatiti poziv da budem na listi HNS-a, kako bi građani juga mogli biti sigurni da će se u Zagrebu čuti glas građanskog Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Iza mene stoji moje djelovanje u gradskom vijeću i inicijative koje sam pokrenula, tako da vjerujem da će birači prepoznati moj rad i trud i podržati me“ – zaključno nam je rekla Vučković Matić, a na pitanje koliko je koštala izrada ovog spota odgovorila nam je kako je spot u cijelosti izrađen u kućnoj radinosti uz potporu prijatelja.

{Facebook}https://www.facebook.com/marina.vuckovic.matic/videos/1583320221838070/{/Facebook}

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *