Vijenci i svijeće u spomen na Josipa Zvona

316

Josip Zvono uključio se u Domovinski rat na samom početku agresije na Grad. Poginuo je na Pobrežju, na današnji dan 17. listopada 1991. Nije dočekao 17. rođendan. Bio je naš najmlađi branitelj.

– Dok je trajala agresija, svjedočili smo kako su brojni malodobni branitelji sudjelovali u obrani domovine, znajući da se bore za slobodu Hrvatske. I ovaj je maloljetni branitelj mogao stajati u toplini svoga doma i čekati razrješenje situacije, ali nije to napravio i položio je svoj mladi život za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. Dao je ono najdragocjenije što je imao, svoj mladi život, kazao je danas na Pobrežu, dubrovački gradonačelnik, Mato Franković.

Kao i uvijek, vijenac su položili i članovi Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata.

– Ovo je najmanje što možemo učiniti, da se prisjetimo Josipa Zvona, najmlađeg poginulog branitelja, što činimo svake godine, a činit ćemo i dok nas bude. Svi su branitelji zaslužili pijetet, a pogotovo on, najmlađi branitelj koji je poginuo ovdje na našim prostorima, rekao je Riki Milun, predsjednik dubrovačke Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *