VODIČ ZA UHLJEBE

76

1. Učlani se u stranku – Što čekas, bez ovoga uhljebljivanje je gotovo nemoguće – samo pazi da izabereš stranku koja bi mogla skoro bit na vlasti. Zaboravi svoje principe i ideologije.

2. Zaboravi moral – Ako imas visoka moralna načela zaboravi uhljebljenje.

3. Sa svima budi prijatelj  – Ovo mislimo doslovno – SA SVIMA! Za dalje napredovanje i uhljebljenje je da svakom članu stranke uvijek pokazujes osmjeh i dobru volju tako ćes si omogućit bolje i brže napredovanje u stranačkoj strukturi.

4. S rukovodiocima najbolje – Kako sa običnim članovima moraš bit u dobre tako stranačke vode (javne i one prikrivene) moras obožavat. Treba ih uvjerit da u tebi imaju bezrezervnog podanika.

5. Budi aktivan – Od prvog dana drži smatraj članstvo u stranci poslom, ne propuštaj sastanke, uvijek se javljaj, hvali stranku na facebook-u , ispravno je što vodstvo stranke odluči ne što misliš da je ispravno i to moraš veličat. Svoje JA zamjeni sa stranački MI i budi primjećen u tome.

6. Ne pametuj – Zapamti svoj konačni cilj i ne odstupaj od njega, uhljebljenje je važnije od stavova i vlastite inteligencije. Što manje razmisljaš svojom glavom a više pratiš stav od ranije – MI i slažeš se sa mišljenjem vodstva bolje ćes napredovat.

Za kraj ako si sve ranije dobro odradio zadnje što ostaje naučit Solitaire – Dani na novom poslu su dosadni – ipak si se napokon uhljebio i sad nauči igrat Solitar jer što je bolje uhljebljenje manje posla imaš.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *