Završnica Međunarodnog umjetničkog festivala Vector Hack 2020 u Art radionici Lazareti

137

Drugo izdanje međunarodnog umjetničkog festivala Vector Hack 2020. posvećenog eksperimentalnoj vektorskoj grafici započelo je od 1. do 4. listopada u Rijeci u prostoru Deltalaba i Exportdrva, u sklopu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

Ovogodišnje izdanje Festivala proširilo  se na još dva grada te se nakon Rijeke nastavilo u centru osmo/za u Ljubljani 7. listopada, a  zaključuje se u Dubrovniku 9. i 10. listopada u Art Radionici Lazareti.                                 

Na festivalu sudjeluje trideset i četvero umjetnika i umjetnica, istraživača i programera iz cijelog svijeta, s naglaskom na regionalnu scenu Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Kroz razgovore, radionice i izvedbe uživo ovaj festival ponovno okuplja stručnjake iz područja laserske i osciloskopske umjetnosti. Festival je prilika za doživljaj audiovizualnih djela koja koriste neobične, analogne i ponekad zastarjele tehnologije.

Umjetnici koji dolaze na festival koriste lasere, analogne osciloskope, stare konzole za video igre, strojeve za mehaničko crtanje i drugu opremu za ostvarenje audiovizualnih djela koja se radikalno razlikuju od onoga što je moguće na digitalnom ekranu. Predavanja i prezentacije uključujuju hrvatskog pionira vektorske grafike i autora prve kompjuterske animacije u Hrvatskoj, Tomislava Mikulića i pionira slovenske video umjetnosti Mihu Vipotnika. Prezentacije će nadograditi i proširiti teme obrađene u prvom izdanju Vector Hack festivala 2018.  Sva ovogodišnja predavanja su ili će biti objevljena online uz arhivu od dvadesetak predavanja s prošlog izdanja festivala.

Kontakt: vectorhackfestival@gmail.com
Službene stranice: www.vectorhackfestival.com

Facebook: 

www.facebook.com/vectorhackfestival

Instagram: www.instagram.com/vectorhackfestival

YouTube: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *