ZBOG VELIKOG INTERESA: Ponavlja se akcija “Udomi drvo dan”

166

Kako je bilo i najavljeno, zbog velikog interesa, a zahvaljujući UO za urbanizam, prostorno planiranje i Vrtlar d.o.o. ponavljamo akciju “Udomi drvo dan”, kažu u Facebook grupi Dani kolektivne sadnje drveća Dubrovačko-neretvanske županije: 

24. listopada, četvrtak

9h u Gružu, park Luja Šoletića

15h na samom ulazu u Lazarete

Podijelit će se sveukupno 200 sadnica.

Sinoć smo naučili na predavanju kako je uloga gradskog zelenila mnogostruka. Zelene površine imaju bitnu ulogu u oblikovanju gradskog prostora, a svojom funkcijom predstavljaju važan element u prostoru

Razumijevanje ekoloških, ekonomskih i socijalnih koristi zelenih površina može dovesti do boljeg upravljanja takvim površinama i do povećanje kvalitete okoliša za sadašnje i buduće generacije. Blizina zelenih površine (i pojedinačnih elemenata poput stabala) u urbanim sredinama pružaju značajne ekološke koristi koje su povezane s ekonomskim uštedama i dobiti.

Cilj ove mini akcije je potaknuti ljude na uključivanje u inicijativu “Dani kolektivne sadnje drveća” kako bi potaknuti posadili barem jedno drvo u svom đardinu. Ne zaboravite nam javiti lokaciju, broj i vrstu sadnica koje ćete posaditi u danima kolektivne sadnje od 25. do 27. listoada ( ovaj vikend).

Zasadi drvo, ne budi panj!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *