ŽELJKO RAGUŽ O POSLOVANJU LUKE DUBROVNIK: SAMOODRŽIVI SMO I BEZ KRUZERA, ŠTO JE RAVNO ČUDU!

170

Danas se u Luci Dubrovnik održala konferencija za medije na kojoj je predsjednik Uprave Željko Raguž govorio o rezultatima poslovanja Društva i tradicionalno dodijelio jubilarne nagrade i zahvalnice zaposlenicima za dugogodišnji rad u Luci Dubrovnik.

Prihodi Luke Dubrovnik u prvih 10 mjeseci iznose 14 milijuna, a rashodi 13,9 milijuna kuna, istaknuo je Raguž

– Nakon rekordne 2019.godine, svi su očekivali jednaku takvu i 2020., nažalost cijeli svijet je stao zbog situacije oko korona krize i prvenstveno su bili pogođeni svi oni koji su vezani uz kruzere i avione. Sveznodari su govorili, lako mu je biti predsjednik Uprave Luke Dubrovnik, dolaze kruzeri pa je lako na taj način uprihodit. Sad kad je došla korona da ih vidimo, mogu stavit ključ u bravu. A, ja i moji ljudi jedostavno volimo docirat takve, pa ću Vam kazat da je prošlogodišnji zlatni certifikat ove godine nadopunio ovaj na koji sam posebno ponosan, a to je platinasti, najveći mogući o bonitetnoj izvrsnosti na način da to nije samo da li imate najbolje prihode, imate li najveću dobit, to je sklop svega kao i optimalnog broja zaposlenika, plaćanje obveza prema svima, isplaćivanje redovnih plaća. Svi parametri moraju štimat da bi mogli doći do ovakvog certifikata. Prvih deset mjeseci ove godine mi smo na nuli. Znači prihodi prate rashode, rashodi prihode, čak mogu reći da prvih deset mjeseci imamo tu malu pozitivu u odnosu prihoda i rashoda. To znači da smo samoodrživi i bez kruzera, što je mogu kazat ravno čudu. Preusmjerili smo se na jahte, parking služba radi odličan posao i imamo nikad više stalnih korisnika. Zajedno sa Sanitatom uveli smo povoljnije uvjete za naše sugrađane što znači da imamo besplatan parking na kojem je to prije bilo samo petkom, a sad je cijeli tjedan za one koji idu na placu.

Dok je bilo dobro mnogi su govorili, ima se novca na računu, pa zašto ga čuvate? Trošite jer vam ga nitko kasnije neće vrednovat. Kupujte nekretnine, bavite se rentanjem, danas će se to lako vratiti nazad, a ja sam uvijek govorio treba štedit kad je dobro. Upravo danas ta se štednja pokazala izvrsnom, zato što mi je jako tužno danas vidjeti Atlantsku plovidbu i Zračnu luku i neka gradska poduzeća koja su nažalost u velikim problemima, a Luka Dubrovnik redovno isplaćuje plaće, redovno podmiruje svoje obveze i nemamo lipe duga prema ikome.

– Prije malo manje od tri godine kad sam postao predsjednik Uprave uveo sam jednu dobru praksu, a to je da imamo javnu dodjelu zahvalnica zaposlenicima, jer smatram da svatko od mojih djelatnika to zaslužuje.

Danas su za svoj dugogodišnji rad nagrađeni Zičrija Hebib, Stijepo Šakić, Nedžiba Mehić, Ljilja Ćatović, Mujo Zijadić, Miro Vukotić, Hazim Mujčinović, Marina Margaretić, Romana Bakara i Bećir Vugdalić. 

Cijelu konferenciju za novinare možete pogledati OVDJE

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *