Župan predsjedavao skupštinom Jadransko-jonske euroregije

132

Župan Nikola Dobroslavić predsjedavao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije, održanom putem video veze. Na sjednici su delegati produljili mandate tijelima udruge dok se steknu uvjeti za izbornu skupštinu koja će se moći održati uživo, a u nadi da će to biti moguće sredinom iduće godine u sklopu obilježavanja 15. obljetnice udruge.

Također, na skupštini su usvojena financijska izvješća i izvješća o radu u prethodnoj godini te prihvaćen program rada za 2021. godinu. U sklopu skupštine održan je webinar o turizmu u Jadransko-jonskom prostoru te o mjerama i mogućnostima za njegovu održivost.

Župan Dobroslavić govorio je prilikom otvorenja seminara na kojem su sudjelovali predstavnici regija, različiti stručnjaci i profesionalci s područja turizma iz država Jadransko-jonskog prostora. Tom prilikom župan je naglasio da moramo na najbolji način iskoristiti europsku teritorijalnu i kulturnu raznolikost, najbolje iskoristiti europske fondove i na taj način pomoći našim regijama da postanu otpornije na krize. Izrazio je uvjerenje da će Europska unija sa instrumentom Europske komisije EU sljedeće generacije i Planom oporavka ozbiljno uzeti u obzir postpandemijsko oživljavanje europskog turizma te da će rješenja održivog turizma koja se temelje na inovacijama i alternativnim turističkim modelima pomoći poticati oporavak turizma.

Jadransko-jonska euroregija udruga je jedinica lokalne i regionalne samouprave u prvom redu ispod razine državne vlasti iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke. Udruga trenutno broji 33 članice, dok u drugom uzastupnom dvogodišnjem mandatu funkciju predsjednika obavlja župan Nikola Dobroslavić. Potpredsjednici su predsjednik talijanske regije Abruzo Marco Marsilio te predsjednik albanske regije Tirana Aldrin Dalipi.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *