Županija o ovrsi u Domu za starije i nemoćne: Pokušaj naplate je osporen od strane ravnateljice

91

Situacija u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik čini se ne zabrinjava previše Županiju u čijem je vlasništvu Dom. Naime, nakon što se pojavila informacija kako je tvrtka Alfaplan građenje d.o.o ovršila Dom za preko 800 tisuća kuna, kao i brojnih zavrzlama s izborom ravnateljice, na tu funkciju nedavno je opet izabrana – Marica Miletić.

Slijedom svih događanja poslali smo upit Županiji.

Zanimalo nas je što Županija misli poduzeti po pitanju ovrhe. Odgovor iz Županije prenosimo u cijelosti.

Dom za starije i nemoćne Dubrovnik dobio je rješenje Općinskog suda u Dubrovniku kojim je spor s tvrtkom Alfaplan građenje d.o.o. riješen u korist tvrtke Alfaplan građenje d.o.o., a kojoj je isplaćen iznos od 881, 583,55 kuna.

Riječ je o slučaju iz 2005. godine po kojem je pokrenut spor pred sudom od strane tvrtke Alfaplan građenje početkom 2007. godine, jer je Uprava Doma nakon konzultacije s pravnicima, smatrala kako spomenuta tvrtka nije u potpunosti izvela prethodno ugovorene radove. Slijedom toga pokušaj njihove naplate je osporen od strane ravnateljice, a u svrhu zaštite interesa Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik, novac je zadržan na računu Doma. 

Nakon pravomoćne presude suda novac izvođaču je isplaćen iz vlastitih sredstava Doma, ne iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije.

Odgovor na to jesu li upoznati s tim da je određeni broj zaposlenika nezadovoljan radom ravnateljice Miletić kao i činjenica da je Miletić u godinama za mirovinu, pa je možda vrijeme da svoje mjesto prepusti nekome drugome, nažalost nismo uspjeli dobiti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *