30 prometnih nesreća u proteklom tjednu!

103

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 30 prometnih nesreća, od kojih 15 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 21  lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 15 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 793 represivne mjere od kojih izdvajamo 368 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 90 mjera zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 55 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Izdvajamo dvije prometne nesreće koje su se dogodile tijekom proteklog vikenda, a koje su za posljedicu imale teže stradavanje dvije osobe.

Prva prometna nesreća se dogodila u popodnevnim satima u subotu, 28. srpnja u Orebiću. Do prometne nesreće je došlo kada je 41-godišnji vozač teretnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se neprimjerenom brzinom Ulicom Josipa bana Jelačića, oborio 10-godišnje dijete koje je u tom trenutku pretrčavalo kolnik  navedene ulice. Uslijed udarca dijete je zadobilo teže ozlijede te je zadržano na liječenju u splitskoj bolnici. Policija protiv 41-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Druga prometna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima jučer, 29. srpnja, na dijelu Jadranske magistrale u blizini Slanog, kada se 53-godišnji vozač osobnog vozila njemačkih nacionalnih oznaka, državljanin Njemačke, ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već uz razdjelnu crtu, te je lijevim dijelom vozila prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iz suprotnog pravca. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 37-godišnja suputnica iz vozila talijanskih nacionalnih oznaka, državljanka Italije, koja je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja njemački je državljanin, uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *