A capella glazbena večer u Kabogi uz Singer Pur

29

U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur upriličio je sinoć, 14. lipnja u ljetnikovcu Bunić Kaboga glazbenu večer koja je publiku povela na putovanje kroz stoljeća vokalne glazbe.

Pomoćnik intendantice za glazbeni program Dubrovačkih ljetnih igara Tomislav Fačini predstavio je tom prigodom dubrovačkoj publici ovaj vokalni ansambl s neuobičajenom kombinacijom glasova (sopran, tri tenora, bariton i bas) koji je višestruko nagrađivan i često gostuje diljem svijeta. Sinoć je pred punom glavnom dvoranom ljetnikovca, ansambl izveo program naziva Sumer is icumen in, odnosno Ljeto je stiglo, a osim istoimene srednjovjekovne engleske pjesme, na programu su se, među ukupno šesnaest izvedenih vokalnih skladbi, našle i marijanske liturgijske, renesansni moteti, Brahmsove i Mendelssohnove skladbe, a u zadnjem dijelu i suvremene Cheek to Cheek Irvina Berlina te Stingove Fields of Gold i Englishman in New York.

Koncert Singer Pura bio je prvi u nizu programa koje će Dubrovačke ljetne igre u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung organizirati u ljetnikovcu Bunić Kaboga, a sljedeći je na redu multimedijalni projekt udruge Sve ostalo je glazba naziva Renesansni vrt koji će se prirediti 29. lipnja te 2. srpnja. Za sve programe organiziran je prijevoz do ljetnikovca u suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *