Adriatic Pearl: pripreme u punom jeku -Dubrovnik dočekuje zborske pjevače od 30. listopada do 3. studenog 2019.

157

Grad Dubrovnik i organizacija meeting music raduju se novoj glazbenoj zborskoj raznolikosti ovog listopada. S oko 550 sudionika iz trinaest zemalja iz cijelog svijeta, 1. Međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl počinje 30. listopada 2019. godine.

Od 30. listopada do 3. studenog 2019. glazbeno ćemo se susresti sa 16 međunarodnih skupina koje će na ukupno 41 koncertu u Dubrovniku predstaviti raznovrstan i živopisan program. Natjecateljski koncerti daruju nam sjajnu priliku da prenesemo međunarodnu zborsku scenu u svoje domove.

“S velikom sam čašću pratila ideju da podržimo novo zborsko natjecanje u prekrasnom Dubrovniku”, rekla je Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije. “Izuzetno mi je drago što sudjeluju zborovi iz inozemstva i iz Hrvatske; sigurna sam da će to biti sjajno glazbeno iskustvo za sve nas!” 

“Ove godine smo tako sretni što smo započeli novo partnerstvo Grada Dubrovnika i Adriatic Pearla, međunarodnog festivala i natjecanja zborova te što imamo čast ugostiti međunarodne zborove u vašem povijesnom gradu. Ono što je zaista izvanredno jest da je u zborskoj glazbi ovih dana vrlo aktivna ne samo mlada, već i starija generacija!”

Ideja organizacije meeting music i direktorice Piroske Horváth o okupljanju mladih i starijih iz cijelog svijeta također je usvojena na ovom događaju. Od listopada 2016. godine, organizacija meeting music uvrstila je kategoriju “Zborovi umirovljenika” u seriju svojih glazbenih susreta, uspostavivši tako uvjerljiv trend.

Organizatori pozdravljaju međunarodni žiri u sastavu: Valerija Fischbach (HR), Yuval Ben Ozer (IL), Ole Farschou (DK) i Gábor Hollerung (HU). Sudionici dolaze iz Austrije, Belgije, Kine, Hrvatske, Indonezije, Izraela, Latvije, Norveške, Poljske, Portugala, Švedske i Tajvana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *