AGLOMERACIJA/ “Ovo je najvažniji pothvat po pitanju sanacije kanalizacijske i vodoopskrbne mreže Grada Dubrovnika”

345

Danas je dubrovački gradonačelnik Mato Franković obišao radove na sanaciji kanalizacijskog vodoopskrbnog sustava u Gradu, radove na zacijevljenju hidrotehničkog tunela srđ i izgradnju vodoopskrbnog sustava u Ulici kardinala Stepinca.

Ukupan iznos ovog projekta je 800 milijuna kuna.

Jedan od izvođača radova u gradskoj jezgri, Tonći Janković, vlasnik tvrtke Anafora zahvalio se Frankoviću i dubrovačkom Vodovodu jer su krenuli rješavati ovaj problem.

Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić potvrdio je kako je sustav u prilično lošem stanju, zbog neodržavanja dugi niz godina.

– Radi se o sanaciji kanala mješovite odvodnje ispod Straduna, na spoju Prijekog i Straduna i samog Prijekoga. Imali smo velikih problema tijekom turističke sezone, posebno za vrijeme ljetnih mjeseci. Mislimo kako će plutanje Straduna, nakon završetka ovih radova, biti povijest.

– Ovo je najvažniji pothvat po pitanju sanacije kanalizacijske i vodoopskrbne mreže grada Dubrovnika. Uređujemo ono što se godinama nije radilo. Niz godina se čekalo i evo 2023. je započelo to sveobuhvatno čišćenje, kazao je ovom prilikom dubrovački gradonačelnik.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *