AMALI NA SCENI 2018: TRI PRAŠČIĆA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR– mali mjuzikl za najmlađe

97

Jedna od najdugovječnijih i najizvođenijih predstava Kazališta lutaka Zadar, „Tri praščića“, ovu subotu 12.svibnja će gostovati u Dubrovniku, u dvorani hotela Rixos Libertas u 11 i 17 sati,  kao dio programa „Amali na sceni 2018“.

– Predstava jako dugo igra kod nas jer publika je voli. Mnoge generacije glumaca su se izmjenjivale i nasljeđivale uloge i vjerujte mi, još je uvijek rado igramo i mislim da će mali Dubrovčani zaista biti oduševljeni. Ja sam naslijedila svoju ulogu 1987., kada sam se priključila ansamblu i još je igram –kaže Gabrijela Meštrović Maštruko, glumica KLZ ističući kako se radi o predstavi s poukom koja je aktualna i u današnjem društvu.

-U predstavi ima puno plesa i pjesme, a zamišljena je kao mali mjuzikl. Paravanska je, lutke su ginjoli, u njoj ima pčelica, vjeverica, mrava; vrlo je živopisna, a pjesmice su pamtljive. Djeca reagiraju na smiješne situacije, pogotovo kada su praščići nestašni i kad jedni druge zadirkivaju, a naravno reagiraju i na vuka kada se on pojavi. Međutim, vuk se kroz predstavu mijenja. Kad je kod djeteta veliki strah, onda vuk naraste, a kada je izgledno da će praščići nadmudriti vuka, onda vuk postaje mali. Redateljica je na taj način zgodno dimenzionirala odnose straha i veličine lutki koje dodatno djeci pojašnjavaju kako se svaka opasnost i svaki problem može riješiti ako smo složni, ako smo prijatelji i ako se za sve što želimo potrudimo – zaključuje Meštrović Maštruko pozivajući i odrasle da pogledaju predstavu.

Redateljica predstave„Tri praščića“ je Milena Dundov, scenografiju i lutke zamislio je Mojmir Mihatov, a glazbu potpisuje Davor Grzunov.

Podsjetimo, program „Amali na sceni 2018″ nastavak je projekta obogaćivanja kazališne scene za najmlađe u Dubrovniku, u okviru kojeg će biti izvedeno ukupno šest predstava za djecu. Predstava „Tri praščića“ Kazališta lutaka Zadar, zadnja je predstava prije ljetne pauze.

Ulaznice za predstavu „Tri praščića” možete kupiti online na www.ulaznice.hr, na recepciji hotela Rixos Libertas te u poslovnici agencije Elite Travel po cijeni od 40 kuna dok su na dan izvedbe 60 kuna. Djeca mlađa od 3 godine ne trebaju ulaznicu jer sjede roditelju u krilu.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *