ANTUN RAČIĆ UOČI BORBE PROTIV HUBERA: Borba s kilima mi je najveća borba!

271

Prije velike borbe SUPERIOR FC 18. u Ludwigshawenu koja se održava 16.rujna, u UFD Dusseldorfu se već 15 dana priprema Antun Račić, MMA borac koji nastupa za Gladiator Tim Dubrovnik.

Račić nam je u telefonskom razgovoru kazao kako nije  trebao imati ovaj meč, no jedan borac iz njegovot tima je otkazao i tu upada on.

– Menadžer me nazvao prije tjedan dana i pitao mogu li ja uskočiti. Spreman sam, pa zašto ne iskoristiti priliku! Uvijek sam spreman za borbu, zato i treniram – spremno ja kazao Račić, inače  tip borca koji je spreman za borbu u podne i u ponoć te mu nije bezveze nadjenut nadimak ‘Killer’ što u prijevodu  znači ‘ubojica’. No, kakve su prognoze u vezi protivnika, brazilskog borca Tobiasa Hubera?

-Uvijek proučim protivnika prije borbe pa sam tako proučio i Tobiasa. Za njega jedino  mogu reći da je dobar borac, pogotovo u parteru. Mislim, svi su oni većinom dobri borci u parteru, ali svakako se smatram boljim borcem u bilo kojem segmentu. 

Račić se smatra kompletnim borcem pa na pitanje koje su njegove vrline, ali i mane odgovara:
– Na svim segmentima se može postići napredak. Za napredak uvijek ima prostora pa tako i za hrvanje, dobru borbu u parteru, stand up-u. Zato i treniram svaki dan da bih što više napredovao. 

Čak je i slomio ključnu kost u borbi, ali ipak davno u samim počecima. Više batina kako on kaže je dobio  na treninzima, no nikad nije zadobio neku veću i težu ozljedu u borbi. A dotakli smo se kratko i toga pa smo priupitali Račića kako je zapravo počelo te kako se odlučio za MMA kao svoj životni put?

– Kao dijete trenirao sam judo i to nekih desetak godina. Trenirajući judo vidio sam Mara Peraka kako trenira MMA i svidjelo mi se. Na njihov poziv počeo sam trenirati s njima i tako je sve krenulo – priča Račić.

Od uzora izdvojio je Georges St-Pierrea, no naglasio je da je on bio samo uzor u počecima te da je ipak krenuo od Peraka od kojih je najviše ipak i naučio.

Iako je već spomenuo da treme nema naglasio je da su veći problem kila.

-‘Borba’ s kilima prije borbe mi je najveća borba. Težim otprilike 72 kg, a borim se u kategoriji do 61 kg. Moram skinuti 10 kg. Mjesec dana prije borbe kreće skidanje tako što prelazim na poseban način prehrane, ali i naravno još jače treninge. I zadnjih tjedan dana skidam dehidraciju. 

Iako je borba ‘uletjela’ nenadano, Antunu itekako znači. 

-Prije tri mjeseca u ovoj organizaciji sam se borio protiv prvaka 61 kilogram. Nakon pet rundi sam izgubio borbu. Iz tog razloga mi ova borba znači jako puno jer se što prije želim vratiti te poraziti prvaka Superior do 61 kg, napraviti revanš – kazao je Račić. 

Ima onih koji i ne znaju pa smo za kraj priupitali koja je razlika između MMA i UFC-a na što nam je Antun odgovorio da je razlika u tome što je MMA sport, a UFC je najbolja svjetska MMA organizacija koja organizira borbe pod MMA pravilima, a upravo njegov san je doći do UFC-a te mu je to i plan.

Nadamo se kako će dubrovački MMA borac poznatiji pod nazivom ‘Killer’ i doći do UFC-a te mu 16. rujna želimo pobjedu nad Tobiasom Huberom. Antune sretno!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *