Biskup krizmao troje mladih na Lopudu

1711

U prekrasnoj crkvi sv. Marije od Špilice na Lopudu u nedjelju 17. rujna sakrament potvrde primilo je troje mladih vjernika ove župe, a sakrament im je podijelio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

U propovijedi je biskup govorio o evanđeoskoj prispodobi pomoću koje Isus objašnjava Petru kako treba oprostiti ne do sedam nego do sedamdeset puta sedam. Govoreći o opraštanju biskup je skrenuo pozornost na to da i mi trebamo opraštati drugima jer Bog nama oprašta. To nije lako, ponekad je teško oprostiti i sebi, a i drugima. Mjera opraštanja se ne može ograničiti, poručio je biskup, kao što se ni mjera ljubavi ne može propisati odnosno ‘mjera ljubavi je – ljubav bez mjere’.

Nadalje je dubrovački biskup govorio o darovima Duha Svetoga i plodovima koje treba donositi te naglasio potrebu stavljanja prioritete u životu i formiranja ljestvice vrednota. Pozvao je sve da budu radosni „jer nas takve želi Bog“.

Za ovu svečanu prigodu liturgijsko pjevanje animirala je prof. Luce Ćatić, a krizmanice su aktivno sudjelovale u misi čitanjem liturgijskih čitanja.

Župnik mons. Ivan Šimić je na početku pozdravio djelitelja sakramenta i na kraju zahvalio svima te čestitao krizmanicama, njihovim roditeljima i obiteljima, kumovima i cijeloj zajednici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *