Blagdani su za nama, pravo je vrijeme za detoksikaciju

175

Blagdani su za nama, pravo je vrijeme za detoksikaciju organizma. Kako biste ispravno i temeljito proveli detoksikaciju svoga organizma, potrebno je djelovati i izvana i iznutra.  Uz ovih 5 iznimno jednostavnih i funkcionalnih savjeta započnite promjenu već danas!

1. Oljuštite površinski sloj kože

Ljutšenjem površinskoga sloja kože običnom četkicom pomoći će pri ubrzanju cirkulacije što će poboljšati izgled svoje kože. Za lice slobodno možete koristiti i piling maske. Princip je taj da četkicom za tijelo na suho četkate svoju kožu svakodnevno. Na taj ćete način imati i zdravu i sjajnu kožu, a usput će vam ubrzati proces izbacivanja toksina iz organizma.

2. Voda, voda, voda…

Unutrašnje čišćenje zahtijeva smanjenje kalorične i masne hrane, ali i alkohola. Za početak, dan biste trebali započeti čašom mlake vode sa svježim sokom od jednoga limuna. Započeti jutro ovim već provjerenim napitkom najbolji je korak u svakoj detoksikaciji. Osim toga, ne zahtjeva nikakav velik napor i upravo je zbog toga savršen za početak koji može biti već danas.

3. Povrće kao glavna stavka jelovnika

Dajte svom tijelu pauzu od teške i masne hrane uključujući i meso bez kojega nijedan Božić ne može proći. Neka za vrijeme detoksikacije na vašem jelovniku budu probiotici, smoothieji, domaće povrtne juhice i naravno – povrće. Obojite na kratko svoj jelovnik u zeleno – brokule, špinat, salata… Već za par dana će vam organizam biti zahvalan.

4. Ubacite eterična ulja u svoju kupku

Ubacite 6-8 kapi eteričnoga ulja, najbolje citrusnoga, u svoju kupku kako biste potaknuli i učinili učinkovitijom svoju detoksikaciju. Nakon kupke, možete uzeti 2-4 kapi tog istoga ulja za svoju detoks masažu. Mirisno, opuštajuće i izbacuje toksine – dobitna kombinacija!

5. Tjelovježba

Iako posljednja na popisu, sigurno nije manje bitna. Tjelovježba je onaj faktor x koji će, zapravo, cijelu detoksikaciju učiniti uspješnom ili ne. Ako niste u nekoj zavidnoj formi, za početak šetajte.

ordinacija.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *