BONAČIĆ OBRADOVIĆ: Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

339

Priopćenje Anite Bonačić Obradović, vijećnice SDP-a u GV Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti:

Prebrojavanjem svih glasova završena je još jedna izborna utrka koja je po mnogo čemu bila zanimljiva i drugačija. Na nacionalnoj razini imamo poprilično jasne rezultate, dok se na lokalnoj oni mogu dalje i dublje analizirati. Po broju preferencijalnih glasova i podršci 21,92% birača u Dubrovniku, Anita Bonačić Obradović pokazala se kao drugi izbor građana našeg grada.

Hvala svim građanima koji su izašli na izbore i podržali našu listu, a posebno onima koji su svoj preferencijalni glas poklonili meni. Ovi rezultati su za mene jako dobri, ako gledamo lokalnu razinu. Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa i drago mi je da su birači prepoznali moj trud. Podrška na temelju programa ili moje dosadašnje aktivnosti kao gradske vijećnice jasno pokazuje kako SDP u Dubrovniku ima uporište i da građani to cijene.

Velika izlaznost na parlamentarnim izborima ne mora značiti i veliku izlaznost na lokalnima, ali je dobar pokazatelj kako je većem broju glasača, a poglavito mladima, bitno što se događa u Saboru ili gradskim vijećima. Više se ne može računati na bezuvjetnu tradicionalnu podršku nego ju treba itekako zaslužiti. To je u konačnici jedino i ispravno – uključiti građane u javne procese, slušati njihove želje i potrebe, raditi projekte koji unapređuju zajednicu, pametno gospodariti s baštinom od koje većina živi, ali i stvarati nove prilike koje će značiti bolju i sigurniju budućnost.

Bitno je napomenuti da smo dobili 125 tisuća glasova više nego 2020 tako da je tu vidljiv napredak. Vidjet ćemo hoće HDZ uspjet istrgovati, hoće li se uspjeti oformiti manjinska vlada ili idemo opet na izbore. Treba također napomenuti da je lijevi centar opcija SDP i partneri plus Možemo ustvari pobijedio HDZ sa brojem glasova, čak 1886 glasova više, ali sa 9 mandata manje. Tu se vidi da Možemo ustvari ide na ruku HDZ-u, te da je njihova kriva procjena i želja da izađu samostalno koštala Hrvatsku na ovim izborima. Treba prestati bildati stranačke mandate na lokalnim i nacionalnim razinama i misliti na opće dobro.

SDP Dubrovnik preko svojih vijećnika planira i dalje zagovarati projekte koji su usmjereni na dobrobit građana, a ne na štetu zajednice. Želimo isticati teme koje u fokus stavljaju kvalitetu života, a to su primarno stanovanje, infrastruktura i jednakost za sve slojeve društva, poglavito one najugroženije. Moji preferencijalni glasovi u Dubrovniku govore da su ljudi prepoznali naš rad, sve te amandmane koje smo uspjeli progurati, rad u vijeću i na terenu. Pobijediti sve ostale dubrovačke oporbene političare dobar je vjetar u leđa i zahvaljujem se građanima na tom povjerenju. Mi nastavljamo sa radom, još jače nego prije. Moj angažman u vijeću će biti jednak. Bit ću i dalje najaktivnija oporbena zastupnica i ovim putem pozivam sve građane da mi se kao i do sada obrate sa svojim pitanjima, prijedlozima i brigama kako bi zajedno mogli napraviti promjenu na bolje. Moja vrata su otvorena svima koji prepoznaju da moramo bolje te da se njihove brige riješe.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *