CARINSKA UPRAVA DANAS OBUSTAVLJA RAD ŽIČARE? Nakon niza sporova oko koncesije sve je izglednije zatvaranje popularne atrakcije

334

Nakon dugogodišnjih sporova između Grada Dubrovnika i Excelsa nekretnina u vlasništvu Grupacije Lukšić oko ugovaranja i plaćanja koncesije za upravljanje popularnom žičarom, Excelsa nekretnine je u četvrtak za jutarnji.hr potvrdila kako je informirala svoje poslovne partnere i zaposlenike da će Carinska uprava već u petak zatvoriti žičaru zbog toga što nema koncesijski ugovor.

“Excelsa nekretnine danas su obavijestile svoje zaposlenike, zakupnike prostora na gornjoj postaji žičare, te dio turističkih agencija, o mogućnosti da službenici Carinske uprave sutra zatvore žičaru. Tako smo postupili, iako do ovog trenutka nismo primili službeno rješenje Carinske uprave, kako bi osigurali da šteta koja će našim poslovnim partnerima time nastati bude što je moguće manja”, stoji u odgovoru Excelsa nekretnina. Potom se dodaje kako “do mogućnosti ovakve odluke danas ne bi došlo da su nadležna tijela s Excelsa nekretninama sklopile koncesijski ugovor u ovih devet godina, od kada su Excelsa nekretnine prvi put zatražile koncesiju”.

“Do danas smo zahtjev za koncesiju podnijeli ukupno tri puta, jednom Vladi te dva puta gradu Dubrovniku”, tvrde u toj kompaniji. Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika za jutarnji.hr odgovorio je kako još nema službenu informaciju o tome da će Carinska uprava zatvoriti žičaru, a iz Carinske uprave su nam poručili kako su “započeli s provođenjem inspekcijskog nadzora obveznika Excelsa nekretnine d.o.o. sukladno odredbama Zakona o koncesijama, te su nadzorne aktivnosti u tijeku”. “Inspekcijski nadzor provodit će se do trenutka utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih uz postupanje obveznika sukladno odredbama naprijed navedenog Zakona o koncesijama”, stoji u odgovoru Carinske uprave.

Cijeli članak pročitajte na jutarnji.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *