Čelnici udruženja Cruise Lines International Association s gradonačelnikom raspravljali o stanju turizma

325

Nastavno na sastanak koji je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao prošlog tjedna u Hamburgu s čelnicima udruženja Cruise Lines International Association, priopćenjem za javnost oglasili su se i iz CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije. Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković, i njegovi suradnici sastali su se s čelnicima udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) te s visokim predstavnicima vodećih svjetskih društava za kružna putovanja u četvrtak u Hamburgu kako bi raspravili o trenutačnom stanju turizma u Dubrovniku.

Sastanku su prisustvovali predsjednik CLIA-e Arnold Donald, predsjednik i izvršni direktor društva Carnival Corporation & plc; izvršna direktorica i predsjednica CLIA-e Cindy D’Aoust; predsjednik CLIA-e u Europi Kerry Anastassiadis, izvršni direktor društva Celestyal Cruises; glavni tajnik CLIA-e Tom Fecke i članovi svjetskog izvršnog vijeća CLIA-e. 

Naglasak sastanka skupine bio je na tome kako Grad Dubrovnik i cruise industrija mogu surađivati, pri čemu su se obje strane složile da bi se trebalo usmjeriti na kontroliranje kretanja posjetitelja kroz povijesnu jezgru grada kako bi se svima poboljšao doživljaj Grada. Gradonačelnik je predstavio i pilot-projekt „Respect the City“, inicijativu za prepoznavanje jedinstvene i dragocjene uloge Dubrovnika kao mjesta svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

„Grad Dubrovnik otvoren je za suradnju te planira iskoristiti blisku povezanost koju smo oduvijek imali s cruise industrijom kako bi destinacija mogla imati koristi od gospodarskog utjecaja industrije te istodobno očuvati bogatu kulturnu i povijesnu baštinu grada”, rekao je gradonačelnik.

Povela se rasprava o tome kako bi boljom koordinacijom rasporeda dolaska kruzera tijekom vrhunca sezone cijela regija mogla imati koristi od poslovanja koje cruise industrija donosi. Dubrovačka luka planira uložiti do 60 milijuna eura u terminal kako bi se prilagodila povećanju poslovanja kružnih putovanja u nadolazećoj godini.

„CLIA se raduje nastavku takvih pozitivnih i produktivnih rasprava s Gradom Dubrovnikom i iznimno cijeni vrijeme koje je gradonačelnik Franković izdvojio kako bi se sastao s našim čelnicima te nam pomogao da bolje shvatimo način na koji možemo surađivati”, rekla je D’Aoust. „Ohrabrujuće je to što su sve strane pristale na suradnju u nastavku ovog dijaloga kako bismo pronašli način da pomognemo gradonačelniku u ostvarivanju ciljeva i poboljšanju kvalitete posjeta svim turistima Dubrovnika koji dolaze kopnom ili morem.”

O udruženju Cruise Lines International Association (CLIA) – jedna industrija, jedan glas

Udruženje Cruise Lines International Association (CLIA) najveće je trgovinsko udruženje cruise industrije na svijetu i vodeće tijelo svjetske cruise zajednice. Čini ga 15 ureda diljem svijeta s predstavništvima u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, Aziji i Australiji. CLIA podupire politike i prakse koje omogućuju sigurno, zaštićeno, zdravo i održivo okruženje za više od 24 milijuna putnika kružnih putovanja koji putuju svake godine te je predana promicanju iskustva kružnih putovanja. Članove čine najprestižnije svjetske morske, riječne i posebne linije za kružna putovanja; vrhunski osposobljena i ovlaštena zajednica putnih agencija te dobavljači i partneri kružnih putovanja, uključujući luke i odredišta, razvoj kruzera, dobavljače i usluge poslovanja. Misija organizacije jest biti ujedinjena globalna organizacija koja pomaže svojim članovima da uspiju zalaganjem, osposobljavanjem i promicanjem zajedničkog interesa cruise zajednice. Za više pojedinosti posjetite www.cruising.org ili pratite udruženje Cruise Lines International Association na Facebook i Twitter stranicama CLIA-e.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *