Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović čestitao je mons. Zdenku Križiću na imenovanju splitsko-makarskim nadbiskupom. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Dragi nadbiskupe Zdenko,

slušajući vijest o Vašem imenovanju za splitsko-makarskog nadbiskupa, prepoznao sam u tome providnost Božju koja vodi svoju Crkvu. U ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernog naroda Dubrovačke biskupije, upućujem Vam iskrene čestitke i osjećam zahvalnost za sve što ste do sada činili kao biskup Gospićko-senjske biskupije. Vaša predanost, mudrost i pastirska skrb bit će dragocjena baština koju unosite u splitsko-makarsku Crkvu i našu metropoliju. Vaše biskupsko geslo preuzeto iz riječi sv. Terezije Avilske: „Bog sam dostaje“ – „Solo Dios basta“ duboka je i snažna istina koja je vodila Vaše korake kao pastira i svakako će obasjati i Vašu novu službu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Povijest splitske, Dujmove Crkve, obilježena je nizom svetih i odanih pastira, i uvjeren sam da ćete i Vi nastaviti tu uzornu tradiciju, nadahnjujući i vodeći Božji narod prema punini života u Kristu. Nadam se dobroj i bratskoj suradnji u metropoliji, te molim da Vas prati zagovor sv. Dujma, zaštitnika Splitsko- makarske nadbiskupije, kao i sufraganskih zaštitnika sv. Mihovila, sv. Stjepana I., sv. Vlaha, sv. Tripuna te svete Terezije Avilske čije riječi odjekuju u Vašem srcu. Neka Vam Blažena Djevica Marija bude neprestana zaštita i vodstvo.

S molitvama i najljepšim željama za Vašu novu službu, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu.