VIDEO/ DANAS U DUBROVAČKOJ BOLNICI: Doveli dijete na pregled, a onda je liječnici zazvonio telefon...

27 Siječanj 2020
Autor :  

Ono što se dogodilo danas u pedijatrijskoj ambulanti u OB Dubrovnik, vjerojatno nije neuobičajena pojava. Ipak, ovi su roditelji odlučili ići s ovim u javnost, kako kažu, iznenađeni nemarom ove dubrovačke liječnice. 

Naime, danas su doveli dijete na pregled, zbog visoke temperature. Liječnica ih je primila, preslušala je djevojčicu i pogledala grlo te pitala kolika je temperatura. Onda joj je zazvonio telefon.

Nakon sedam punih minuta privatnog razgovora, otac curice je počeo snimati svojim mobitelom. Liječnica je vodila razgovor, smijala se, ne obazirući se na pacijenticu, njezinog oca i baku koji su je doveli.

- Vanka je bilo još djece i roditelja koji su čekali red. Ali, doktorica je bila zauzeta privatnim stvarima. Onda je izašla iz prostorije bez da nas je pogledala i obratila nam se uopće pa sam pitao medicinsku sestru hoće li se vratiti kako bi razgovarala s nama, još pogledati moju kćer? Dobio sam odgovor da je doktorica napisala uputnicu za vađenje krvi. Kad se vratila nakon nekog vremena pitala je: "Gdje smo ono stali?", nije se ni sjećala zašto smo došli. Moja curica ima gripu, nije ništa strašno, ali se pitam kakav je ovo odnos prema pacijentima, poglavito djeci? Je li normalno da se usred pregleda obavljaju privatni razgovori? Moglo je biti i drugačije, moglo je nešto ozbiljno biti mom djetetu, ona nije bilo koncentrirana na svoj posao, koji je jedan od najodgovornijih na svijetu!", kaže ovaj uzrujani otac, čiji su podaci poznati redakciji. Napominje kako su medicinske sestre bile ljubazne, drage i profesionalno odrađivale svoj posao.

Majka djevojčice koja je radila dok su otac i baka odveli dijete u bolnicu, nam je kazala kako je vrlo ljuta na ovakvo ponašanje pedijatrice.

- Vjerujte mi, ovo bi se drugačije odigralo da sam bila tu. Ovako izignorirati bolesno dijete, ne razgovarati ni sa ocem ni sa bakom o djetetovom stanju, reći bilo što, voditi privatne razgovore, izaći preko vrata bez riječi? Saznala sam sve tek kad sam došla doma s posla, jer su znali koliko ću se uzrujati. Da sam bila tamo, ne bih to dopustila, bio bi drugačiji scenarij!, dodala je.

Često ljudi zaposleni na ovakvim mjestima i o kojima ovisimo zaborave kako ih mi - plaćamo.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…