Otvorena izložba inozemnih autora na temu sv. Vlaha iz kolekcije obitelji Batinić

27 Siječanj 2020
Autor :  

Galerija Artur u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama otvorila je, 27. siječnja, kolektivnu izložbu inozemnih umjetnika na temu sv. Vlaha u Znanstvenoj knjižnici na trećem katu.

Radi se o nekoliko radova rađenih raznim tehnikama kojima je glavni motiv sv. Vlaho. Izložba je iz kolekcije obitelji Batinić, a otvorila ju je vlasnica Galerije Artur, Tea Batinić.

- Ova izložba je u čast svetoga Vlaha i posebna je po tome što su izloženi radovi samo inozemnih autora među kojima ima Engleza, Francuza, Indijaca, Talijana,  Argentinaca, Kanađana... nekoliko narodnosti koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u 20 godina rada Galerije Artur. Tu je i rad mog oca iz 1919. Ovo je jedna kolekcija koja je nastala spontano bez ideje da se radi, ali mi smo grad pomoraca i sveti Vlaho je njihov zaštitnik, svaki naš pomorac je imao kolajnicu na kojoj je bilo srce, križ i ankora; nada, vjera i ufanje kao i misli od familije da ga prate i da se može vratiti – objasnila je Batinić.

Ova izložba otvorena je povodom programa Feste sv. Vlaha, i može se pogledati svakim radnim danom od 8 do 20 sati na trećem katu Znanstvene knjižnice do kraja Feste.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…