Vojni helikopter Kiowa pao je u more između Zlarina i Zablaća

27 Siječanj 2020
Autor :  

Oko 11.20 sati vidio sam dva helikoptera Kiowa koji su letjeli iz smjera Vodica prema jugu. Kasnije smo vidjeli jedan helikopter i policiju, rekao je  za 24sata.hr Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarina.

Vojni helikopter Kiowa OH-58 D pao je u more u ponedjeljak kod Šibenika, između Zlarina i Zablaća, potvrdili su nam vatrogasci, a nešto kasnije i MORH.

Šibenik.in piše kako je iz mora izvučeno jedno tijelo. Provjerili smo tu informaciju i neslužbeno doznali kako su izvukli tijelo pilota te ga pokušali reanimirati. Kiowe su dio MORH-ove eskadrile, a dobili smo ih od SAD-a.

- U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta u ponedjeljak 27. siječnja 2020. godine u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade - objavio je MORH.

Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarin, vidio je dvije Kiowe u letu. Činilo mu se da je sve u redu.

- Bio sam na rivi i čekao taxi brod. Oko 11.20 sati vidio sam dva helikoptera Kiowa koji su letjeli iz smjera Vodica prema jugu. Letjeli su normalno i nije bilo nekih naznaka da je nešto pošlo krivo. Mi smo krenuli ubrzo i vidio sam jedan helikopter kako kruži, pomorsku policiju i nešto još u moru. Sve se to izdogađalo u 5 do 10 minuta - rekao nam je Tomislav Kranjac.

Cijeli članak pročitajte na 24sata.hr

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…