CRNI NIZ Od srijede do subote ujutro 11 poginulih na cestama diljem Hrvatske

5

Četvrtak je obilježila prometna nesreća u Runovićima u kojoj je na mjestu događaja poginuo jedan mladić, a u petak je u bolnici preminuo još jedan. Obojica su bila nogometaši Mračaja iz Runovića.

Na blagdan Svih svetih u stravičnom slijetanju s ceste poginula su još dvojica mladića, a u subotu je kod Sinja poginula još jedna osoba. Prema izvješćima policije uzroci nesreća su neprilagođena brzina uvjetima na skliskim i mokrim cestama.

Troje poginulih u Međimurju

Tri osobe su poginule, a dvije ozlijeđene u sudaru dvaju automobila na cesti između naselja Vratišinec i Peklenica kod Čakovca. Edi je utorak došao kući na produženi vikend. Dan kasnije, u srijedu, otišao je u Ivanovac, mjesto nedaleko od Peklenice. S djevojkom Žaklinom je sjeo u BMW i krenuli su Županijskom cestom preko Čakovca za Peklenicu. U blizini naselja udarili su u automobil u suprotnom traku.

Njime je upravljala Edijeva susjeda (66) koja je vozila drugu susjedu Rozaliju G. (77) na terapije u Čakovec. S njima u autu je bila i unuka vozačice, također Edijeva susjeda. Edi i Žaklina na mjestu su poginuli, a Edijeve susjede u drugom automobilu zadobile su teške ozljede. Unatoč naporima liječnika Županijske bolnice u Čakovcu, susjeda Rozalija je ubrzo podlegla ozljedama.

U policijskom priopćenju nakon očevida, kojeg su proveli u suradnji s Općinskom državnom odvjetnicom, stoji da Edi, krećući se automobilom iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, nije prilagodio brzinu kretanja stanju ceste koja je bila skliska od kiše. Pri izlasku iz zavoja na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad vozilom. Zanio se, prešao u suprotnu prometnu traku te udario u drugi automobil.

Pogibija pješaka u Požegi

U srijedu poslijepodne u Marindvoru pokraj Požege poginuo je pješak koji je kroz selo šetao psa. Hodao je uz rub kolnika. a s teškim ozljedama je prevezen u požešku bolnicu. Preminuo je od zadobivenih ozljeda.

Dvoje mrtvih u Dalmaciji

Jedna je osoba poginula u srijedu u prometnoj nesreći kad je osobno vozilo na državnoj cesti D1 krećući se iz smjera Dugopolja prema Splitu sletjelo s kolnika i udarilo u zaštitnu ogradu, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija. Tijekom očevida cesta nije bila zatvorena za promet.

Pri slijetanju s ceste između Lozovca i Skradina, u šibenskom zaleđu, poginuo je vozač automobila, izvijestila je tamošnja policija. Nesreća se dogodila u srijedu rano poslijepodne.

Runovići zavijeni u crno

U teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo u noći sa srijede na četvrtak oko 0.40 sati u Runovićima nedaleko Imotskog, poginuo je 16-godišnji mladić.

Od zadobivenih ozljeda u splitskoj bolnici u petak popodne preminuo je 17-godišnji mladić. Obojica su bili nogometaši Mračaja iz Runovića, a u tom je mjestu proglašena trodnevna žalost. Do nesreće je došlo kada je automobil sletio s ceste i udarilo u kameni zid kuće. Navodno su se vraćali s rođendana.

Od automobila ostala samo hrpa lima

U četvrtak navečer poginula su dvojica mladića, a još su dvojica teško ozlijeđena u slavonskom mjestu Dragovci. Nesreća se dogodila zbog prebrze vožnje uslijed koje je 21-godišnji vozač izgubio kontrolu i sletio s ceste, zabio se u betonski prilaz jednog od dvorišta. Potom se odbio u automobil parkiran na tom prilazu te na koncu završio u pročelju kuće.

Poginuo kod Sinja

U prometnoj nesreći koja se u subotu oko 9 sati dogodila na županijskoj cesti Sinj-Otok poginula je jedna osoba, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija. Okolnosti nesreće se još ne znaju.

IZVOR: direktno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *